Na šumavském Špičáku v týdnu připadl přírodní sníh a v noci přituhlo. Zima s jarem se tu nyní pravidelně střídají

V sobotu 9. 3. na Spodní Šanci Šumavský pohárek a večer ohňostroj

Cílená propagace v Plzni

V průměru přes 60 cm sněhu leží na sjezdovkách v šumavském areálu Ski&Bike Špičák. Stejně jako v nížinách i tady se pravidelně střídají chladnější dny s těmi více jarními. Hodně návštěvníků v tomto týdnu přijelo z Belgie a Holandska, kde začaly jarní prázdniny.

„Z úterý na středu připadlo v dolních partiích 5 a nahoře okolo 10 centimetrů čerstvého sněhu. Sjezdovkám to pomohlo, protože se při jejich úpravě promíchal nový přírodní sníh s původní vrstvou firnu. Přes noc pak mrzlo, takže ráno byly tratě tvrdé a během dne postupně tály,“ říká k aktuálnímu stavu ředitel areálu Vladimír Kasík.

Podmínky na nastávající víkend se ale nyní těžko odhadují, protože předpovědi počasí všech různých systémů (od norského po německý) se často mění, takže podle nich může sněžit, pršet i být polojasno zcela bez srážek s teplotami od mírného mrazu po pár stupňů nad nulou. „Určitě se nyní vyplatí více sledovat náš web nebo FB stránky, kde jsou online přenášeny aktuální podmínky a počasí u nás,“ dodává V.Kasík.

V sobotu 9. března vyvrcholí na Špičáku seriál lyžařských závodů pro mládež Šumavský pohárek. Od odpoledních 13 hodin bude kvůli tomu uzavřena sjezdovka Spodní Šance včetně „fanlajny“. Ráno a dopoledne na ní ale veřejnost lyžovat může. Večer se tu pak malí lyžaři s doprovodem mohou těšit na ohňostroj.

Jediné dílčí omezení ve středisku je aktuálně na trati nejprudší české sjezdovky černé Šance, která nemá technické zasněžování. Přírodní sníh tady na řadě míst už kvůli silnějšímu jarnímu slunci i prudkému sklonu svahu (navíc ještě orientován na jih) odtál, takže v těchto dnech se na ní nelyžuje. Ostatní sjezdovky a všechny vleky jsou v provozu bez jakéhokoli omezení. Na lanovku ani vleky se nečeká.

Další aktuální info na www.spicak.cz

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka