Nautilus - staňte se kapitánem slavné ponorky v nové verneovské únikové hře

Uniková hra umožňuje vydat se na dobrodružnou výpravu plnou napínavých momentů inspirovaných slavným románem.

Cílená propagace v Plzni

Nová úniková hra Nautilus od společnosti MindMaze vás z pražských Vinohrad zavede do doby objevů a vynálezů, do světa Julese Verna nebo Indiana Jonese. Čeká na vás téměř 50 m2 filmových kulis v několika místnostech. Příběh vás postupně provede nejedním prostředním a ani o různorodost úkolů nouze nebude. Stejně jako ve hře Galactic Pioneers, tak i v této novince byla použita celá řada moderních technologií, které jsou však nenápadně ukryté za hávem parních strojů a okořeněné notnou dávkou humoru.

Profesor Emanuel von Katzenstein und Kartoffelberg je slavný, bohatý a malinko šílený vynálezce, průzkumník a lovec mořských oblud. Jeho nesmírné jmění je však v ohrožení, a tak se obrací na vás. Vaším úkolem je vydat se na dobrodružnou výpravu ponorkou Nautilus do tajemného Zpívajícího chrámu a zopakovat profesorův experiment - vědecké měření magie. Pokud se vám to podaří, zachráníte profesorovo jmění i jeho dobré jméno. Hra kombinuje prvky dobrodružných románů plných vynálezů, napínavých výzkumů Indiana Jonese nebo Lary Croft a humor inspirovaný filmem Tajemný hrad v Karpatech.

Počítač nebo parní stroj?

Hrou Nautilus tvůrci z MindMaze navazují na úspěch své předchozí hry Galactic Pioneers. V té se hráči ocitli na palubě rozpadající se vesmírné lodi, kterou musí zachránit před jistou zkázou. „Tentokrát jsme ale zvolili méně technologicky náročné řešení,“ říká András Gál, spolumajitel společnosti MindMaze. „To ale neznamená, že bychom hru nějak ošidili,“ dodává, „hra je napěchovaná technologií, která je ovšem skrytá za kulisami 19. století. Zúročili jsme naše zkušenosti s tím, co funguje a co ne.“ Ve hře máte za úkol zprovoznit parní stroj, hledáte polohu archeologických vykopávek, nebo řídíte ponorku Nautilus.

Jules Verne a Indiana Jones

„Verneovsko-jonesovské téma nebylo vybráno náhodou. Před začátkem vývoje každé nové hry zkoumáme všechna možná témata a příběhy. Hledáme originalitu, ale i možnost vytvořit příběh, který hráče vtáhne, a prostředí, které bude uvěřitelné a přitom v našich finančních možnostech,“ říká spolumajitelka Krisztina Gál-Csalami. Téma dobrodružných výprav navíc volá po tom, aby se hráči při přechodu z místnosti do místnosti podívali na úplně jiné místo, než na kterém byli doposud. Stejně jako když Indiana Jones odcestuje ze své univerzitní pracovny do Chrámu zkázy. Jednotlivé místnosti tedy nepředstavují různé pokoje jednoho domu, ale úplně odlišná místa na různých kontinentech.

Ponorka jako z Vynálezu zkázy

Jak název napovídá, hráči budou mít co do činění s ponorkou Nautilus. Vedle toho si přijdou na své i milovníci parních strojů. Zajímavým prvkem hry je pak humor. Věděli jste, že existuje Císařský úřad pro výživu mořských oblud? Nebo že magii lze vědecky měřit? „Během vývoje hry jsme se shodli na tom, že humor není příliš častým prvkem únikových her, a to je škoda,“ říká herní designér Martin Vaňo. „Jako fanoušek Jiřího Brdečky a jeho Tajemného hradu v Karpatech jsem měl od začátku jasno, jakým směrem se ubírat.“ Inspirací pro hru Nautilus byly kromě Verna a Spielbergova Jonese i hry s Larou Croft, filmy Karla Zemana (Vynález zkázy) a Jiřího Brdečky (Tajemný hrad v Karpatech).

Z Maďarska do Česka

András Gál, spoluzakladetel MindMaze, má s únikovkami rozsáhlé zkušenosti z Maďarska. Společně s Krisztinou Gál-Csalami se postarali o rozšíření fenoménu i na území České republiky a již šest let provozují úspěšné hry - tajemstvím protkanou Alchymistovu komnatu, špionážní Enigmu zasazenou do období druhé světové války a vesmírné drama o záchraně poškozené lodi Galactic Pioneers. Nautilus je zatím poslední hra, ve které MindMaze zúročilo své bohaté zkušenosti. Pokud ještě stále přemýšlíte, zda jsou únikovky něco pro vás, nepřemýšlejte. Zkuste to. Zažijete napětí i úlevu a možná i překvapíte sami sebe tím, co všechno dokážete. A pokud únikovky již znáte, pak neváhejte a jděte si Nautilus od poloviny listopadu zahrát. Nudit se rozhodně nebudete.

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka