(Ne) objevené tváře památek

Před nedávnou dobou vznikl cyklus fotografií talentované fotografky Markéty Novákové.

Cílená propagace v Plzni

Režisérka Eva Toulová jako (Ne)objevená tvář zámku Valeč

Autorský projekt talentované fotografky Markéty Novákové s názvem (Ne) objevené tváře památek realizovaný ve spolupráci s takovými osobnostmi jako například Klára Issová, Gabriela Koukalová, Hanka Vágnerová, Lucie Vondráčková, má za cíl vytvořit národní edici o našich méně známých památkách, které jsou zahrnuty v projektu Neobjevené památky Národního Památkového ústavu. 
Projekt poukazuje nejen na materiální krásy země, ale představuje také osobnosti z různorodých oborů, které jsem vybrala pro jejich charakter a postoje k životu. Jednou z myšlenek projektu tak bylo podpořit hrdost našeho národa, protože krásy, které naše vlast nabízí, ať se jedná o stavby, nebo lidi, si to právem zaslouží...

Jednou z osobností fotografického cyklu se stala i režisérka Eva Toulová

Její hlavní fotografie projektu ze zámku Valeč pochází z nejlépe zachovalé a restaurované místnosti. Jako můžete vidět Evu Toulovou v pohybu, tak i tento zámek má velmi pohnutou historii. „Evu Toulovou jsem do projektu vybrala s původní myšlenkou, kdy jsem chtěla lidem poukázat na mladé nadějné umělce. Eva jako renesanční člověk mě zaujala, navíc se mi libí, že vychází z české umělecké tvorby svou jemností a pozitivním laděním k životu.“ uvedla autorka projektu Markéta Nováková„Byla pro mě velká čest účastnit se tak vizuálně impozantního a zároveň přínosného fotografického cyklu. Přiznám se, že za objektivem jsem - jako filmařka - mnohem jistější. Markétka ale pracuje cílevědomě a promyšleně s důslednou přípravou každého focení. Už na place jsem věděla, že výsledek bude mimořádný.“ dodala o spolupráci režisérka Eva Toulová. 

Mladá režisérka natočila tři celovečerní filmy Šťastná, Camino na kolečkách a Jak se moří revizoři, který byl nyní v kinech.
Kromě filmu se dále také věnuje psaní a malování, napsala několik knih například Vanitas, Šťastná, Sedmero vran či Alenka v údivu.

Autorský projekt, vítězná mise soutěže více zde

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka