Největší hybridní SUV Toyota Highlander míří do ČR

Prodejci Toyoty začali přijímat předobjednávky na nové největší hybridní SUV značky, sedmimístný model Highlander.

Cílená propagace v Plzni

Přinášíme vám novinky ze světa automobilů.

Highlander, nabízený výhradně s plně hybridní soustavou pohonu nejnovější čtvrté generace a pohonem 4x4, je nejnovějším přírůstkem do evropské nabídky SUV značky Toyota. Společně s Toyotou RAV4 v segmentu střední třídy, kompaktním modelem C-HR a plánovaným Yarisem Cross ve třídě malých vozů.

Vůz s pohonem všech kol 4x4 AWD-i využívá výhod podvozkové platformy Toyota GA-K. Pohání jej výkonný hybridní motor 2.5 Hybrid Dynamic Force o výkonu 246 koní, který umožňuje zrychlení z 0 na 100 km/h za 8,3 s nebo schopnost utáhnout až dvoutunový přívěs. 

Spotřeba paliva se dle WLTP pohybuje okolo 6,6 litru benzínu na 100 km. Prostřednictvím přepínače Drive Mode Select může řidič navolit jeden za 4 jízdních režimů (ECO, NORMAL, SPORT nebo TRAIL).  Všechny čtyři režimy lze použít i v době, kdy se vůz pohybuje v čistě elektrickém režimu EV.

Z luxusních prvků výbavy zaujme 12,3" displej multimediální soustavy na středovém panelu se satelitní navigací nebo head-up displej. K dispozici je podpora technologií Apple CarPlay a Android Auto, bezdrátové nabíjení telefonů, ventilovaná sedadla a přepínatelné digitální vnitřní zpětné zrcátko, které zobrazuje širokoúhlý záběr situace za vozidlem bez blokování výhledu hlavovými opěrkami nebo zadními pasažéry.

Délka vozu je 4 950 mm, šířka 1 930 mm, výška 1 730 mm a rozvor 2 850 mm. Elektricky ovládané páté dveře se senzorem mávnutí nohou pod nárazníkem ukrývají zavazadlový prostor o objemu 658 litrů, při využití prostoru pod podlahou a sklopení opěradel druhé a třetí řady se místo pro náklad zvětší až na maximálních 1 909 litrů.

Highlander v sobě zúročuje 23 let zkušeností Toyoty s vývojem hybridních technologií a 15 milionů prodaných hybridních vozů. Základní cena vozu ve výbavovém stupni Comfort začíná na 1 399 000 Kč, vůz ve výbavě Prestige je pak za cenu 1 550 000 Kč a nejvyšší provedení Executive startuje na 1 800 000 Kč.

První vozy se k zákazníkům dostanou na začátku roku 2021.

Tip na přehled nových aut v ČR skladem

Pokud přemýšlíte o nákupu nového automobilu, doporučujeme vám navštívit stránku Nová auta.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 10.11.2020 15:35



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka