Nemůžete se dočkat léta? Využijte zimu na vylepšení vaší terasy

Kéž by už bylo léto, říká si možná mnoho z nás. Kdo by se taky netěšil, až budeme zase moci trávit dlouhé večery na terase s koktejlem. Než to ale počasí dovolí, můžete se mezitím věnovat zvelebování své terasy. Vždycky je co vylepšovat a my vám přinášíme pár tipů na co se zaměřit.

Cílená propagace v Plzni

Podlaha

Vymezuje celý prostor terasy a odvíjí se od ní i další možné vybavení. Pokud totiž zvolíte podlahu, která je z dřevěných latí, jež na sebe těsně nepřiléhají, je nutné počítat s tím, že budete mít omezený třeba výběr nábytku. Některé terasy také přímo navazují na bazén. V takovém případě je nezbytně nutné zajistit také protiskluzový bazénový lem. Velmi příjemnou podlahovou krytinou bývá třeba hrubší dlažba, která v létě i příjemně chladí.

Zastínění

Pokud chcete terasu používat i za teplých letních bouřek, stříška či pergola se vám jistě bude hodit. Zabrání také tomu, aby na terasu celodenně pražilo ostré slunce. Exkluzivní pergoly dnes pořídíte v mnoha rozměrech za velmi rozumné ceny. Pokud víte, že na terasu moc slunce nesvítí a neplánujete mít na ní umístěn ani žádný trvalejší nábytek, pak samozřejmě stínění tolik nepotřebujete a postačí třeba pár bytelných slunečníků.

Kvalitní zahradní nábytek

Do zahradního nábytku se vyplatí investovat. Většinou jej totiž nekupujete jen na jednu sezónu, ale chcete, aby také vydržel nápor vlhkosti, slunce nebo větru. Poohlédněte se proto po tvrdých materiálech s dobrou povrchovou úpravou dřeva. Hodit se určitě budou dizajnové terasové židličky. Skvělý nápad je dát na terasu válecí pohovku, na které se dá sedět, ležet a třeba i usnout, pokud bude čas a prostor. Jestliže zrovna nemáte dostatek volných financí na kvalitní nábytek, můžete vyzkoušet různé bazary nebo prodej z druhé ruky. Často stačí nový nátěr za pár korun a hned máte výstavní kousek. Pamatujte na to, že je nejlepší pořídit si takový venkovní nábytek, který nemusíte uklízet před deštěm.

Zdroj obrázku: JRP Studio / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka