Nepodceňujte obyčejnost běžného účtu. Jak najít ten pravý?

Běžný účet rozhodně není tak běžný jak by se na první pohled mohlo zdát. I přestože je to nejčastěji sjednávané bankovní konto, při jeho výběru je velmi důležité se neunáhlit v rozhodnutí a vybrat ten nejlepší právě pro vás. Podle čeho se orientovat na trhu běžných účtů a jak vybrat ten nejvhodnější?

Cílená propagace v Plzni

Nejdříve je nutné uvědomit si, jaký typ účtu hledáte. Banky nenabízí jen jeden běžný účet, ve svém portfoliu mají i specifická konta. Nejčastěji se jedná o podnikatelský účet a studentský účet, se kterým je spjato mnoho výhod.

Běžný účet vybírejte podle vašich potřeb

Máte-li studentská léta dávno za sebou, potom pro vás bude aktuální nabídka klasických běžných účtů určených pro širokou veřejnost. V tomto případě je zapotřebí uvědomit si, co od běžného účtu očekáváte a k čemu vám bude sloužit.

  • Bude vám na účet zasílána výplata?

  • Budete platit v obchodech pravidelně kartou?

  • Budete zavádět trvalé příkazy?

  • Kolik plateb vám bude z účtů odcházet?

  • Kolikrát za měsíc budete vybírat peníze z bankomatu?

  • Budete kartou hradit platby přes internet?

  • Budete účet využívat k zahraničním platbám?

Nejen tyto a mnohé další otázky vám pomohou odpovědět, podle čeho běžný účet vybírat. Pokud rádi platíte kartou a vše řešíte online, může být pro vás správnou volbou internetová banka, která vám nabídne snadné sjednání z pohodlí vašeho domova.

Jestliže víte, že je pro vás primární výběr peněz z bankomatu, pak vsaďte na banku, která vlastní hustou síť bankomatů a která nabízí výběry zdarma. Některé banky umožňují výběry zdarma ze všech bankomatů v České republice. Tuto konkurenční výhodu získáte, sjednáte-li si například běžný účet Equa bank.

Klientské centrum a internetové bankovnictví také rozhoduje

Vybrat běžný účet podle svých potřeb je alfou omegou spokojenosti. Samozřejmě ale pídit se jen po poplatcích, dostupnosti poboček a bankomatů nestačí, vhodné je se poptat i na reference. Pro vás zcela bezchybný produkt vám nemusí ve výsledku vyhovovat kvůli špatnému jednání banky, uživatelsky nepřívětivému internetovému bankovnictví nebo chybějícímu klientskému centru.

Banky lákají na běžný účet s bonusem

Některé banky nabízí veškeré služby v rámci běžného účtu zdarma, avšak jen za předpokladu, že vám na účet každý měsíc přistane určitá suma. Pro ty, kteří chtějí účet využít k zasílání výplaty, je tato podmínka jistě bezpředmětná, jiným ale může značně zkomplikovat rozhodování.

Výběr neusnadňuje ani stále se rozšiřující bankovní trh. Na druhou stranu nový svěží vítr přináší i výhody. Například zdarma spořicí účet k běžnému účtu je velmi oblíbeným bonusem. Konkurence je ale opravdu veliká, a proto je možné při výběru využít také online srovnávačů, které pomohou podle potřeb spotřebitele vyfiltrovat ty nejvhodnější nabídky. Díky internetovému porovnávači získáte přehled jen těch běžných účtů, které splňují vaše potřeby.

Autor: Půjčka.co Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 06.04.2017 14:52



3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka