Nico Santini - Po čem muži touží

Nico Santini je mladý, talentovaný herec, který začínal v USA a ve španělské produkci na Kanárských ostrovech v malých projektech sportovních pořadů o karate.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jeho další velkou láskou je koncertní hra na klavír. Jako účastník koncertů a různých produkcí projel kus světa. Po menších rolích ve filmech Evil Feed v USA produkci a v pohádce Čertoviny režiséra Zdeňka Trošky ho produkční společnost  Fénix Film and Distribution (www.fenixfilm.cz) pod vedením Dany Volákové, která stála i za mnoha známými projekty, jako je „Doktor od jezera hrochů“, „Špunti na vodě“, trilogie „Babovřesky 1,2,3“ a mnoho dalších divácky velmi úspěšných projektů, obsadila v roce 2017 v jeho 13 letech do herecky velmi zdařile obsazeného filmu „Po čem muži touží“.

Celou produkci od počátku provázely nemalé těžkosti. Původně měly být postavy obsazeny docela jinými herci. Role byly nabídnuty Anně Geislerové nebo třeba Hynku Čermákovi a mnoha dalším. Připomínky herců, stejně jako požadavky na honoráře, ale postupně nabobtnaly do takového rozsahu, že s nimi produkce nakonec ukončila vyjednávání a hlavní roli svěřila fenomenální Anně Polívkové a v jejím převtělení ji skvostně ztvárnil plzeňský rodák Jiří Langmajer. Perličkou je fakt, že Anna Polívková, ve kterou se jednoho rána Jiří Langmajer proměnil, studovala svého hereckého kolegu velmi podrobně. Detailně se jeho pohyby, přízvuk, dikci, napodobovala jeho chůzi, jen aby role byla co nejvěrohodnější. Výsledek je naprosto přesvědčivý. Sám Jiří Langmajer údajně prohlásil, že si není jistý, zda Anna Polívková není nakonec jeho sestra.

Nico Santini zde vytvořil roli mladého klavíristy. Režisér Rudolf Havlík pojal jeho postavu velmi odvážně a Nico Santini zde vystupoval pod svým vlastním jménem jako hudebně nadaný chlapec, účastnící se soutěže mladých talentů, jenž hraje na klavír Mozartovu klasiku a o prvenství v soutěži bojuje s jen o něco málo starší, půvabnou kytaristkou a zpěvačkou Júlií, kterou zosobnila charismatická a okouzlující rodačka ze severní Makedonie, Sara Sandeva. Diváky možná překvapí, že Nico ve filmu nejen vystupuje pod svým občanským jménem, ale že i Mozartovu skladbu opravdu sám zahrál.

Film má premiéru v letošním roce.

Fotogalerie
Autor: Jesika Žigová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 05.04.2018 13:59




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka