Nico Santini - Ubal a zmiz

Ke konci roku 2020 dokončil natáčecí práce ke komediální bondovce z drogového prostředí s výmluvným názvem UBAL A ZMIZ zkušený producent a mecenáš, Kamil Kožíšek. Scénáře a režie se ujal mladý talentovaný režisér Adam Hobzik a i zde byla jako významný pomocník produkce na scéně fenomenální Dana Voláková.

Cílená propagace v Plzni

Skvělí herci, Matouš Ruml jako Mireček, a Janek Gregor, co by Vilém, se rozhodli živit se pěstováním a prodejem marihuany. Kšefty ale moc nejdou, až jednou přijde nabídka, jaká se neodmítá. Prodat celou svou produkci najednou bulharskému dealerovi, jehož přesvědčivě ztvárnil Predrag Bjelac. Mireček a Vilém ovšem záhy zjistí, že jim pěstírnu někdo vykradl a oni musí během pár hodin vše sehnat a nahradit, jinak jim nekompromisní Bulhar uřízne malíčky. Kufr plný mariány se kdesi toulá a krom obou pěstitelů se ho snaží najít i hochštaplerští a z policejního útvaru propuštění policisté (Leoš Noha a Martin Hofmann), kteří by úspěchem v pátrání mohli dostat svou práci zpět. Přitom se nezdráhají bývalí policisté využít všech prostředků bez ohledu na nějaká zbytečná morální pravidla. Cestu všem zkříží rocker André (Marek Lambora), který se smluvně zavázal natočit tři popová alba pro teenagery. I když vypadá André jako hvězda, ve skutečnosti je psychicky zlomený hudebník, který by dal vše za to, aby z něj byl tvrdý rocker. Dal by cokoliv, krásný byt, svoji milovanou červenou Corvette i veškerou slávu za pořádnou divokou rockerskou noc. A to se mu splní, protože si jednoho dne omylem na letišti vymění svůj kufr za ten plný marihuany. A kolotoč zmatků a honiček se roztáčí. V dalších rolích se objeví Radim Fiala, Tomáš Matonoha, Robert Jaškóv a plejáda dalších skvělých herců.

 Jednu z postav, mladíka, který se podílí na organizaci nevěstince a prodeje drog, si zahrál i talentovaný, teprve 16ti letý, Nico Santini, kterého můžeme vidět i ve filmech Evil Feed v USA produkci , v pohádce Čertoviny režiséra Zdeňka Trošky, v komedii „Po čem muži touží“, nebo dalším americkém filmu „The Battle of Burgledorf“. Není nezajímavé, že vozidlo Corvette cabrio, které používá jeden z hlavních aktérů, rocker André, kterého ztvárnil Marek Lambora, zapůjčila do filmu bez nároku na honorář Nicova matka Paulina Marek Lambora se nechal slyšet, že se na natáčení moc těší, jen má obavu z jediného, má řídit Corvette s výkonem skoro 500 koní a v takovém autě nikdy neseděl. Pomalé scény Marek bravurně ojezdil, zatímco otec Nica, spisovatel, právník a filnatrop, Filip Santini, zamaskován za Marka Lamboru, odřídil všechny kaskadérské scény honiček s corvettou a ve filmu si zahrál i drobnou roli drsného nácka, který vyprovokuje rvačku v motorkářském klubu. Z herecky fingované a pro kameru několikrát opakované bitky si odnesl jedno nalomené žebro a spoustu pěkných modřin. Na filmu spolupracovalo mnoho skvělých kaskadérů, ať už při rvačkách či automobilových honičkách. Neznám producenta, který by riskoval zranění herce při jakékoliv scéně. Natáčení by se muselo zastavit na několik týdnů i měsíců, než se herec uzdraví, což by znamenalo neuvěřitelné finanční ztráty. Navíc se natáčelo často v noci, za deště, při teplotách blížících se nule a herci museli stát celé hodiny venku jen v lehkých kostýmech. Každý natáčecí den se pohybuje v řádech milionů korun. Přibližný rozpočet filmu „Ubal a zmiz“ překročil 40 milionů.

Další zajímavostí nepochybně je, že natáčecí kamerová technika, kterou byly osazeny vozy, jež ve filmu producenti použili, měla hodnotu v řádech vyšších jednotek milionů. Na Corvette „visela“ v jednu chvíli elektronika za více než 10 milionů korun a musela se udržet při rychlosti přes 150 km/h na mokrých žulových kostkách.

Produkce zvažovala, zda film neprodat rovnou některé z megaspolečností, například globální audiovizuální streamovací službě Netflix. Coronavirus totiž zkřížil plány všem. Natáčení v rouškách, produkce trvale se koupající v dezinfekci, herci přidušení respirátory a neustálé kontroly a testování vše prodlužovaly a zdražovaly. Pro vládní opatření proti coronaviru je otevření kin ve hvězdách. Po neuvěřitelně komplikované práci nakonec ale protřelý producent Kamil Kožíšek dal přednost českému divákovi a film poběží v českých kinech snad už v letošním roce.


Fotogalerie
Autor: Jesika Žigová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 19.12.2018 13:48




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka