Nissan umožní řidičům využívat vozidlo jako individuální zásobárnu energie s možností ukládat, využívat nebo vracet elektrickou energii zpět do sítě

Nissan oznámil na 21. konferenci Spojených národů o změnách klimatu (COP21) v Paříži vývoj novátorského systému Vehicle to Grid (V2G), který umožní řidičům využívat vozidlo jako individuální „zásobárnu energie“ s možností ukládat, využívat nebo vracet elektrickou energii zpět do sítě.

Cílená propagace v Plzni

Elektromobil se má stát domácí „zásobárnou energie“ umožňující uskladnění energie z obnovitelných zdrojů a její uložení ve vozidle. Nissan spustí ve spolupráci s energetickou společností ENEL pilotní projekty chytré sítě. Celosvětově bylo prodáno více než 200 000 vozů LEAF.

Nissan oznámil na 21. konferenci Spojených národů o změnách klimatu (COP21) v Paříži vývoj novátorského systému Vehicle to Grid (V2G), který umožní řidičům využívat vozidlo jako individuální „zásobárnu energie“ s možností ukládat, využívat nebo vracet elektrickou energii zpět do sítě. 

Nissan spustí pilotní projekty chytré sítě ve spolupráci s nadnárodním výrobcem a distributorem energie, společností ENEL.


V rámci tohoto významného partnerství se společnosti Nissan a ENEL zavázaly spolupracovat v následujících oblastech: 
  • uvedení této revoluční technologie na evropský trh
  • širší využívání použitých baterií z elektromobilů ve stacionárních aplikacích
  • návrh a vyhodnocování možností nabídky balíčků mobility a dostupné energie 
Technologie Vehicle-to-Grid dovoluje uživatelům převzít kontrolu nad tím, jaký druh energie spotřebovávají – mohou se tak vyhnout vysokým tarifům ve špičce a naopak generovat v době špičky pro domácnost další příjem.

S využitím speciální obousměrné nabíječky a systému správy energie, vyvinutého ve spolupráci společností Nissan a ENEL, je možné nabíjet Nissan LEAF, když je nízká poptávka a levnější tarify. Následně lze energii uskladněnou v baterii vozidla využívat v domácnosti, když jsou tarify vyšší, případně i dodávat energii zpět do sítě a získat pro domácnost další příjem.

 „Pro naše zákazníky není nabídka výhodného řešení nic nového – Nissan LEAF je v tomto bezkonkurenční, když nabízí mobilitu s náklady už od tří centů za kilometr. Nyní, se zavedením technologií chytré sítě, dáváme motoristům kontrolu nad jejich energetickým mixem – stimulujeme větší využívání obnovitelných zdrojů energie a nabízíme významnou finanční motivaci těm, kteří na elektrický pohon přecházejí.“

„Osobní výhody podobných inovací jsou evidentní. Máme však také za to, že tato technologie pomůže zajistit infrastrukturu čistší energie i pro budoucí generace.“  


Nissan – světová jednička v prodeji elektromobilů s více než 200 000 prodanými vozy Nissan LEAF po celém světě – začíná novou kapitolu v knize mobility s nulovými emisemi a naplňuje potenciál svých elektromobilů díky technologii společnosti ENEL pro obousměrnou dodávku energie.

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 21.01.2016 10:52



2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka