Nová Dacia Sandero a nové Sandero Stepway: Dostupné a moderní!

Dacia jako vzor chytrého nákupu automobilu! Výrobce klade důraz na skutečné potřeby svých zákazníků a nabízí vozy jednoduché, prostorné, spolehlivé a bez zbytečné výbavy.

Jarní servisní akce AUTO CB

PŘEDSTAVENÍ VOZŮ

Nebývalé souvislosti posledních měsíců rovněž poněkud urychlily vývoj započatý již před několika lety. Stále více zákazníků přistupuje ke koupi automobilu pragmaticky. Na tuto potřebu odpovídá Dacia již více než 15 let nabídkou dostupných automobilů za odpovídající cenu.

Sandero, Sandero Stepway tuto DNA Dacie ztělesňují. Sandero se od r. 2017 stalo emblematickým modelem a bestsellerem jako nejprodávanější soukromý vůz v Evropě. Je také nejprodávanějším modelem Dacie s více než 2,1 miliony vozů celkem, tj. 32 % prodejů značky od r. 2004. Sandero Stepway, městský crossover, představuje 65 % těchto vozů, tedy více než 1,3 miliony vozů.

S novými modely Sandero a Sandero Stepway Dacia inovuje svoji nabídku v segmentu vozidel do města a víceúčelových kompaktů, odpovídajících všem potřebám uživatelů. Navzdory nezměněným vnějším rozměrům jsou modernější, bohatší a praktičtější, aniž by ustupovaly ze své podstaty spočívající v jednoduchosti a spolehlivosti. Mění platformu a nabízejí vyšší úroveň výbavy, aktivní i pasivní bezpečnosti, nové pohony včetně dvoupalivového benzín/LPG, novou automatickou převodovku CVT a zcela novou manuální 6rychlostní převodovku.

NOVÉ SANDERO

Zcela nový vnější design Nového Sandera spojuje modernost a robustnost. Jeho celkové rozměry zůstaly stejné a zachovávají rovnici jeho úspěchu: zdrženlivý vnější tvar a lepší prostornost pro ještě větší praktičnost.

MODERNÍ A DYNAMICKÉ LINIE
S výraznějšími blatníky vyzařuje Nové Sandero silnou osobnost a robustnost. Celková linie je však plynulejší díky více skloněnému čelnímu oknu, nižší střeše (-1 cm), ustupující linií střechy a anténou u zadního okraje střechy. Světlá výška podvozku zůstala nezměněna (133 mm), ale s větším rozchodem a podběhy kol se Nové Sandero zdá nižší a podsaditější.

NOVÝ SVĚTELNÝ PODPIS
Příď a záď představuje nový světelný podpis Dacie ve tvaru Y. Horizontální linie vpředu i vzadu spojuje obě LED světla a pokračuje v jejich liniích, čímž přispívá k vizuálnímu rozšíření vozu. LED světlomety, které standardně disponují světelným senzorem, bez ohledu na úroveň výbavy, poskytují lepší viditelnost v noci (+ 37 % do dálky, + 9 % do šířky světelného pole).

FLEXWHEEL
Disky 15 nebo 16 palců, zvýrazněné výraznými oblouky blatníků, jsou již od druhé úrovně výbavy typu« Flexwheel », jejichž propracovaný design poklic šikovně imituje « skutečné » hliníkové disky, které jsou přesto dostupné v rozměru 16 palců. Velká světlá výška (133 mm) zaručuje velkou volnost použití.

UŽITEČNÝ DESIGN
Kliky dveří mají kvalitnější design a ergonomičtější tvar. Nově je k dispozici elektrické ovládání dveří zavazadlového prostoru integrované ve spodní hraně těchto dveří pro lepší estetiku a praktičnost. Nový tvar dveří a zpětných zrcátek je aerodynamičtější a přispívá ke snížení hluku vydávaného proudícím vzduchem. Palubní deska obsahuje panel potažený textilií a ventilační otvory mají nový tvar. Vnímané zvýšení kvality u Dacie spojuje příjemné s užitečným.

NOVÉ SANDERO STEPWAY

Se svou zvýšenou světlou výškou je Sandero Stepway všestranným crossover v sortimentu Dacie. Jeho výrazný vnější i vnitřní design vzbuzuje dojem úniku z šedi všedních dnů a dobrodružství. Vzhled a DNA crossoveru Nového Sandera Stepway je posílen větším odlišením od Nového Sandera.

MOHUTNĚJŠÍ VNĚJŠÍ DESIGN
Nové Sandero Stepway se ihned pozná zepředu podle specifické, žebrované a klenutější kapoty, chromovaného loga Stepway pod mřížkou chladiče a klenutým nárazníkem nad mlhovkami. V předním i zadním nárazníku najdete ochranné prvky v barvě matného chromu, které chrání nárazník před otlučením a poškrábáním při každodenním používání.

ATRIBUTY CROSSOVERU
Nové Sandero Stepway je navrženo s geny crossoveru s vyšší světlou výškou podvozku 174 mm (+ 41 mm oproti Sanderu), spolu s podélnými střešními lištami, rozšířenými blatníky a ochranou prahů dveří jen potvrzují svébytnost Nového Sandera Stepway. KOLA FLEXWHEEL Sériová kola 16 palců jsou typu« Flexwheel », jejichž propracovaný design imituje « skutečné » hliníkové ráfky, které jsou dostupné na přání. 16palcové ráfky s diamantovým efektem jsou výhradně u této verze Stepway dostupné na přání, aby podtrhly dojem crossoveru.

MODULÁRNÍ STŘEŠNÍ LIŠTY
Střešní lišty Sandera Stepway skrývají překvapení: jsou nejen krásné, nýbrž i modulární. Díky klíči, uloženému v přihrádce palubní desky a bez složité demontáže se změní na pevný střešní nosič s nosností 80 kg, stejnou jako u konvenčních střešních lišt. Tento důmyslný patentovaný systém ztělesňuje ducha Dacie: chytrý, praktický, jednoduchý a spolehlivý.

SPECIFICKÝ DESIGN INTERIÉRU Čalounění sedadel s logem Stepway provázejí textilní dekorace a oranžové lemování panelů dveří a palubní desky.

PLATFORMA A MOTORIZACE

PLATFORMA
Nová modulární platforma CMF, použitá u Nového Sandera a Sandera Stepway, poskytuje větší pevnost a tuhost při nižší váze. Snižuje znečišťující emise navzdory přísnějším požadavkům na nárazové zkoušky.

ŘÍZENÍ
Nové Sandero a Sandero Stepway jsou vybaveny novou přední nápravou, jejíž ramena (obdélníková ramena) mají větší schopnost filtrace nerovností a přesnější vedení. Pro lepší stabilitu v zatáčkách byla zvýšena tuhost stabilizátoru a rozšířen rozvor. Nové uložení motoru snižuje přenos vibrací do kabiny.

AUTOMATICKÁ PŘEVODOVKA CVT
Nová automatická převodovka CVT« Continuously Variable Transmission » nabízí nepostřehnutelné řazení a plynulé zrychlení. Jako náhrada za převodovku Easy’R je tato převodovka nabízena s motorem TCe 90.

STOP&START
Stop&Start je k dispozici u pohonů TCe 100 LPG, TCe 90 a SCe 65. Zhasnutí motoru při zastavení, noha je na brzdovém pedálu u vozu s automatickou převodovkou a řadící páka na neutrálu u vozu s manuální převodovkou, neprodukuje žádné emise, vibrace ani hluk. Opětné zapnutí motoru je téměř okamžité. Stop&Start může být vypnut manuálně tlačítkem uprostřed palubní desky.

ŘADA BENZÍNOVÝCH MOTORŮ EURO 6D-FULL
Tyto motory dodržují normu Euro 6D-Full, která vstoupí v platnost 1. ledna 2021.

  • SCe 65 (nebude dostupný u Sandero Stepway): atmosférický, tříválec 1,0 l, vstupní motor řady spojený s 5 stupňovou manuální převodovkou.
  • TCe 90: tři válce 1,0 l turbo, spojený s 6stupňovou manuální převodovkou nebo s automatickou převodovkou typu CVT.
  • TCe 100 LPG: nový tříválec 1,0 l turbo dvoupalivový benzín/LPG spojený s 6stupňovou manuální převodovkou.

DACIA LPG, TO JE DVOUPALIVOVÝ POHON NA BENZÍN – LPG
Dacia je jediný výrobce, který nabízí dvoupalivový pohon na benzín a LPG u celé řady osobních vozů. Tovární výroba této technologie, ověřené na motoru TCe 100 LPG, je zárukou bezpečnosti a spolehlivosti. Doba záruky z výroby, intervaly údržby a objem zavazadlového prostoru jsou stejné jako u benzínové verze (nádrž LPG je uložena v místě pro rezervní kolo).

ZÁVĚREM

Nové Sandero a Sandero Stepway jsou při jízdě stabilnější, jejich řízení je přesnější, mají výkonnější motory a lepší akustický komfort. Zůstávají věrné duchu Dacie a nabízejí snadné a pohodlné řízení za všech okolností.

KONTAKT NA AUTORIZOVANÉ PRODEJCE VOZŮ DACIA

Zaujalo vás nové Sandero nebo Sandero Stepway? Chcete si zamluvit zkušební jízdu nebo rovnou objednat novou Dacii?

Kontaktujte nás

AUTO CB, spol. s r.o.
Nepomucká 487/119 
326 00 Plzeň
Tel.: 377 666 666

Těšíme se na Vás.

Fotogalerie
Autor: AUTO CB, spol. s r.o. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka