Nové Mitsubishi L200

Společnost Mitsubishi Motors Corporation (MMC) představila v listopadu 2018 šestou generaci modelu L200.

Cílená propagace v Plzni

L200 nové generace spojuje spolehlivost, vylepšené schopnosti na silnici i v terénu – především díky přídavné rozdělovací převodovce systému pohonu všech kol Super Select 4WD II, nebo rozšířenému novému režimu „Off-Road“ a systému HDC pro sjíždění svahů a pohodlí i výbavu na úrovni osobních automobilů. L200 reprezentuje to nejlepší ze zástupců opravdových čtyřkolek Mitsubishi – ve své formě i obsahu – a kráčí tak ve šlépějích legendárního Pajera.

Nová generace modelu L200 pro globální trhy se vyrábí v Thajsku – v největším výrobním závodu značky Mitsubishi mimo území Japonska. A „drsný a nezlomný“ model se v evropských autosalonech objeví již v září 2019.

Zbrusu nová karoserie

L200 se chlubí zbrusu novou karoserií v přední i zadní části kabiny, ale současně si zachovává typické rysy Mitsubishi, jako je okenní čára, zaoblený přechod mezi kabinou a ložnou plochou nebo robustní horizontální charakteristické křivky, které podtrhují vzezření karoserie jako celku.

Styl a praktičnost

Důležitá je také skutečnost, že L200 šesté generace zůstává v „pětimetrové kategorii“, což má pozitivní dopad na parkování, manévrování. Celková hmotnost je také klíčovou podmínkou nízké spotřeby paliva, a tedy i nízkých emisí CO2, což v důsledku znamená nízké provozní náklady například firemních uživatelů.

Systém pohonu všech kol

L200, jakožto předchůdce moderní éry systémů 4WD od Mitsubishi Motors, si po všech pět následných generací uchoval konkurenční výhodu, zejména pak uvedením první přídavné rozdělovací převodovky Super Select v roce 1991 – jediného podobného systému na trhu, který dokázal nabídnout stálý pohon 4WD na silnici A ZÁROVEŇ stálý pohon všech kol 4WD (s redukcí) pro jízdu v terénu.

Systém Super Select (nyní s označením „Super Select 4WD-II“), původně vyvinutý pro model Pajero, umožňuje řidiči zvolit nejvhodnější nastavení podle aktuálního terénu a jízdních podmínek. Lze jej přepínat mezi režimy 2WD a 4WD bez nutnosti zastavovat, a to na jakémkoli povrchu.

Nové prvky aktivní bezpečnosti

Nový režim OFF ROAD

Nový režim Off-road se aktivuje spínačem vedle otočného voliče 4WD a je k dispozici pro vozy vybavené manuální i automatickou převodovkou; v závislosti na jízdních podmínkách umožňuje volit z jízdních režimů GRAVEL (štěrk), MUD/SNOW (bahno/sníh), SAND (písek) a ROCK (kamení, pouze v režimu 4LLc).

Asistent pro sjíždění svahů (HDC)

Pomocník pro sjíždění svahů, který se rovněž ovládá spínačem vedle kruhového ovladače 4WD a je k dispozici u vozů s manuální i automatickou převodovkou, udržuje stabilní rychlost vozu při sjíždění svahu za situací, kdy nestačí samotné brzdění motorem. Systém dokáže při jízdě ze svahu udržovat konstantní rychlostí jízdy 2 až 20 km/h. Konkrétní rychlost nastavuje řidič a nad jejím udržováním bdí systém aktivního řízení stability (ASC) a systém řízení trakce hydraulická jednotka ECU ovládající tlak v brzdové soustavě.

Vylepšený podvozek

L200 šesté generace kromě nových režimů Off-Road a pomocníka pro sjíždění svahů překonává předchůdce v řadě dalších oblastí s cílem nabídnout vyšší úroveň aktivní bezpečnost, jízdního pohodlí a odolnosti.

L200 bere v potaz náročné podmínky, za nichž jsou pick-upy čas to provozovány, a proto již dlouhá léta intenzivně využívá panely karoserie z vysokopevnostní oceli s příznivým dopadem na pokles hmotnosti a zvýšení tuhosti. L200 na řadě míst využívá strategicky rozmístěné zvukově izolační materiály a materiály pohlcující hluk i vibrace společně s tužším podvozkovým rámem, kabinou a ložnou plochou v zájmu tichého prostředí a pohodlí v kabině.

U vozů na 18" kolech se přední brzdové kotouče zvětšily z 294 na 320 mm a zároveň se zde objevují dvoupístkové brzdové třmeny (2x 45 mm namísto dříve používaných jednopístkových třmenů 60 mm). Současně se zlepšily materiálové vlastnosti brzdového obložení.

Nová jednotka je vylepšením agregátu Mitsubishi 4N1: celohliníkového čtyřválce 16v se dvěmavačkovými hřídeli a vysokotlakým přímým vstřikovánímpaliva typu common rail snovou generací vstřikovačů a nízkým kompresním poměrem –který byl kdysi celosvětově prvnímnaftovým motorem s proměnným časováním ventilů; tato nová verze, vyvinutá speciálně pro L200, se pyšní výrazným snížením třecích sil pohyblivých dílů a zároveň zásadním zlepšením odezvy soustavy vstřikování.

Konstruktéři Mitsubishi zohlednili vlastnosti naftového motoru 2268 cm3 s označením 4N14 a nahradili předchozí 5st. automatické ústrojí  šestistupňovou převodovkou, která se chlubí lepšími vlastnostmi a nižšími emisemi, kterých dosahuje mimo jiné širším rozsahem převodových stupňů, které přinášejí lepší odstupňování a nižší otáčky motoru při jízdě vysokou rychlostí např. na dálnici.

Pohodlí ‚Beyond Tough‘

U vozu, který se používá denně za náročných podmínek (které v nejodlehlejších částech světa bývají často extrémní) má ochrana posádky v pečlivě navrženém interiéru tu nejvyšší důležitost. L200 šesté generace staví na výhodách předchůdce a přináší vylepšení v několika klíčových oblastech – citujme pana Kunimota:

„Dynamicky řešený kokpit nyní díky výraznému oboustrannému orámování středového panelu a dekorům výdechů ventilace nebo hranatému metalickému panelu kolem kulisy řazení působí ještě moderněji a robustněji. Z měkkého čalounění a detailů prošívání na konzole, loketních opěrkách a parkovací brzdě cítíme pohodlí, kvalitu a důraz na každý detail, typický pro značku Mitsubishi.“

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Poznámka redakce: Pokud vás zajímají auto novinky, zvýhodněné cenové nabídky nových vozů, nová auta za akční ceny anebo zajímavé marketingové kampaně zaměřené na prodej nových automobilů, doporučujeme vám navštívit stránku nová auta v akci. Hledáte ověřená skladová auta s garantovanými parametry? Navštivte stránku skladové vozy ihned k dodání.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 19.09.2019 08:10



2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka