Nový Hyundai i20 kombinuje emocionální design s vyspělou technikou

Zcela nový Hyundai i20 disponuje revolučním a ambiciózním designem vycházejícím z nového designérského stylu „smyslné sportovnosti“.

Cílená propagace v Plzni

Nová generace oblíbeného modelu stanovuje ještě vyšší měřítka v segmentu B a zákazníkům nabídne nejlepší úroveň funkcí v oblasti konektivity a nejkomplexnější soubor bezpečnostních systémů ve své třídě.

Zcela nový i20 je třetí generací úspěšného modelu značky Hyundai, který byl poprvé uveden na trh v roce 2008. Jeden z nejúspěšnějších modelů značky Hyundai je ztělesněním kvality, spolehlivosti a praktičnosti. Kromě těchto klíčových atributů přichází zcela nový i20 s naprosto originálním, dynamickým stylem. Zcela nový i20 bude vyráběn v Evropě, ve výrobním závodě Hyundai v tureckém Izmitu, a veřejnosti bude představen na mezinárodním autosalonu v Ženevě.

Zcela nový i20 obdržel kromě kompletně nového vnějšího designu také řadu technických vylepšení. Přístrojová deska je vybavena dvěma novými 10,25“ displeji, které tvoří zajímavý vizuální celek. Nejvyšší úroveň bezpečnosti v tomto segmentu zajišťuje soubor bezpečnostních systémů Hyundai SmartSense, který zahrnuje kromě několika nových funkcí také novou generaci asistenta pro odvrácení kolize s překážkou vpředu FCA (Forward Collision-Avoidance Assist) a chytrý tempomat NSCC (Navigation-based Smart Cruise Control) propojený s navigačním systémem. Ještě větší pocit jistoty dodávají řidiči funkce detekce chodců a cyklistů, které jsou novou součástí systému FCA.

Smyslná sportovnost: Fascinující vnější design v novém stylu značky Hyundai

Zcela nový i20 je prvním vozem značky Hyundai v Evropě, který používá designérský styl „smyslné sportovnosti“. Charakteristickým znakem tohoto přístupu je harmonie mezi čtyřmi základními prvky: proporce, uspořádání, styl a technika. Účelem tohoto designérského směru je vytvářet emocionální hodnotu a dodávat vozidlům Hyundai osobitý nový vzhled.

Proporce zcela nového modelu i20 jsou v porovnání s předchůdcem dynamičtější, ale současně zůstávají praktické pro jízdu v hustém městském provozu. Vizuální dojem vylepšuje nižší vnější výška (-24 mm) ve spojení s širší karoserií (+30 mm) a větší vnější délkou (+5 mm). Rovněž rozvor náprav byl prodloužen, a to o 10 mm. Celkový vzhled završují nově navržená 17“ kola z lehké slitiny.

Elegantní charakter zcela nového modelu i20 je umocněn dynamicky působícími nárazníky vpředu a vzadu, jakož i novou maskou chladiče. Profil zaujme atraktivními proporcemi a klínovitým tvarem ve spojení s odvážnou boční charakterovou linií a jedinečným designem střešního sloupku C. Nově navržené jedinečné osvětlení zádě plynule přechází do bočních stěn, čímž zvýrazňuje šířku a postoj zcela nového modelu i20. Tyto prvky vnějšího designu společně vytvářejí dojem modernosti a současně také poskytují řidičům prémiovou atmosféru.

Zákazníci si mohou pro zcela nový i20 vybrat z celkem 10 barev karoserie, včetně čtyř nových odstínů: modrá Intense, šedá Aurora, tyrkysová Aqua a Mosaz. Možnosti individualizace rozšiřuje nabídka dvoubarevného lakování, u něhož je střecha odlišena odstínem černá Phantom.

Zcela nový interiér je esteticky ještě atraktivnější, s atmosférou vysoké kvality

Vnitřnímu prostoru vládne vzdušná atmosféra s výraznými, přitažlivými tvary interiéru. Mezi výjimečné stylistické prvky patří horizontální lišty na vysoké a markantní přístrojové desce.

Na přístrojovou desku zcela nového modelu i20 elegantně a smyslně navazují dveře inspirované tvary, které nacházíme v přírodě. Výrazně tvarované výplně dveří dokonale navazují svým stylem na přístrojovou desku. Sofistikovaný volant je vybaven moderními kloubovými ovládacími prvky a jeho barevné doplňky ladí s ostatními ozdobnými prvky v interiéru.

Cestující si mohou ve zcela novém modelu i20 užívat za tmy také příjemného vnitřního osvětlení díky nové technologii dekoračního osvětlení LED.

Zákazníci mají navíc na výběr tři barevné kombinace interiéru: jednobarevný černý interiér, dvoubarevný černý a šedý nebo černý, a žluto-zelený. Výsledkem jsou ještě širší možnosti individualizace.

Více vnitřního prostoru a lepší výhled

Dynamické proporce zcela nového modelu i20 vycházejí v porovnání s předchozí generací z ještě větší šířky a prodlouženého rozvoru náprav. To umožnilo vytvořit větší vnitřní prostor pro cestující, především vzadu. Zavazadlový prostor se zvětšil o 25 litrů na celkových 351 litrů. Nižší spodní linie bočních oken a malé pevné okno za zadními dveřmi poskytují řidiči lepší výhled z vozu.

Nejlepší konektivita v segmentu a prémiová kvalita

Zcela nový i20 nabízí nejlepší konektivitu ve své třídě díky široké škále komfortních funkcí ze světa high-tech. Systémy Apple CarPlay a Android Auto, nabízené nyní v bezkabelové verzi, umožňují uživatelům přenesení ovládacích prvků pro funkce svých chytrých telefonů s operačními systémy iOS nebo Android na displej vozidla.

Zcela nový i20 je prvním modelem značky Hyundai v Evropě, vybaveným prémiovým audiosystémem Bose pro ještě více zábavy za jízdy. Velmi kvalitní zvuk vytváří osm reproduktorů, včetně subwooferu, strategicky rozmístěných v celém interiéru.

Bluelink Connected Car Services: Služby síťově propojeného automobilu

Zcela nový i20 nabízí technologii Hyundai Bluelink s širokou škálou služeb síťově propojeného automobilu, mezi něž patří služby Hyundai LIVE Services a funkce dálkového přístupu prostřednictvím aplikace Bluelink pro chytré telefony. Zákazníci obdrží pět let předplatného na služby Bluelink zdarma.

Nejkomplexnější bezpečnostní výbava v segmentu

Zcela nový i20 je vybaven bezpečnostními systémy Hyundai SmartSense a splňuje nejvyšší evropské bezpečnostní standardy. Mnohé z funkcí v oblasti aktivní bezpečnosti jsou v automobilu segmentu B nečekané a dosud nepoužívané.

Nabízené bezpečnostní a asistenční systémy Hyundai SmartSense:

  • [Novinka] Chytrý tempomat NSCC (Navigation-based Smart Cruise Control) propojený s navigačním systémem

  • [Novinka] Upozorňování na rozjezd vozidla vpředu LVDA (Leading Vehicle Departure Alert)

  • [Novinka] Asistent řízení v jízdním pruhu LFA (Lane Following Assist)

  • [Novinka] Asistent pro sledování slepého úhlu BCA (Blind-spot Collision-avoidance Assist)

  • [Novinka] Asistent pro upozorňování na vozidla přijíždějící ze stran při couvání RCCA (Rear Cross-traffic Collision Assist)

  • [Novinka] Asistent pro předcházení kolizím při couvání během parkování PCA-R (Parking Collision-avoidance Assist - Reverse)

  • [Novinka] Parkovací asistent PA (Parking Assist)

  • [Novinka] Inteligentní asistent pro rozpoznávání rychlostních limitů ISLA (Intelligent Speed Limit Assist)

  • Asistent pro odvrácení kolize s překážkou vpředu FCA (Forward Collision-Avoidance Assist) – [novinka] nyní s detekcí chodců a cyklistů

  • Asistent pro jízdu v jízdním pruhu LKA (Lane Keep Assist)

  • Asistent pro rozpoznávání únavy řidiče DAW (Driver Attention Warning)

  • Asistent dálkových světel HBA (High Beam Assist)

Nová nabídka motorů s vyšší úrovní hospodárnosti a výkonů

Zcela nový model i20 je nabízen se dvěma motory a třemi převodovkami. Tím vychází vstříc různým požadavkům řidičů, vždy však ve spojení s ještě hospodárnějším provozem.

Na vrcholu modelové řady stojí jednotka 1.0 T-GDi, jež je k dispozici ve dvou výkonových verzích, 100 k nebo 120 k. Poprvé může být tento motor kombinován s 48V systémem částečně hybridního pohonu, u verze o výkonu 100 k na přání, varianta s výkonem 120 k je jím vybavena standardně. Systém pracuje s napětím 48 V a přispívá ke snížení spotřeby paliva a emisí CO2 o 3 až 4 %. Hybridní 48V systém se dodává se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou (7DCT) nebo s nově vyvinutou šestistupňovou inteligentní mechanickou převodovkou iMT (Intelligent Manual Transmission). Převodovka iMT odpojuje motor od převodovky, pokud řidič uvolní pedál plynu. Vůz tím přejde do režimu setrvačné jízdy se sníženou spotřebou paliva.

Motor 1.0 T-GDi 100 k bez 48V částečně hybridního systému se dodává s převodovkou 7DCT nebo s 6stupňovou mechanickou převodovkou. Jako základní motor je nabízen čtyřválec MPi 1,2 litru, jehož nejvyšší výkon 84 k je přenášen na vozovku prostřednictvím pětistupňové mechanické převodovky.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Díky snížení hmotnosti o 4 % v porovnání s předchůdcem se může zcela nový model i20 pochlubit velmi konkurenceschopnými hodnotami emisí CO2. To také znamená hospodárnější provoz bez ústupků z hlediska potěšení z jízdy. K ochraně životního prostředí přispívá rovněž standardně dodávaný systém ISG (Idle Stop and Go).

Poznámka redakce: Pokud vás zajímají auto novinky, zvýhodněné cenové nabídky nových vozů, nová auta za akční ceny anebo zajímavé marketingové kampaně zaměřené na prodej nových automobilů, doporučujeme vám navštívit stránku nová auta v akci. Hledáte ověřená skladová auta s garantovanými parametry? Navštivte stránku skladové vozy ihned k dodání.

Jestliže potřebujete zajistit financování nového či ojetého vozu, navštivte stránku nová i zánovní auta na splátky.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
21.02.2020 11:29



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka