Nový i30 s nejnovější verzí systému Bluelink

Hyundai Motor rozšiřuje konektivitu vylepšeným systémem Bluelink, jako první je jím vybaven nový model i30.

Cílená propagace v Plzni

Máme pro vás další aktuální novinky ze světa auto moto

Společnost Hyundai Motor zdokonaluje svou technologii Bluelink se službami síťového propojení automobilu řadou nových funkcí, které zákazníkům značky Hyundai významně vylepší zážitky z jízdy. Nová i30 bude prvním modelem společnosti, který bude vybaven optimalizovaným systémem Bluelink.

Nejmodernější systém Hyundai Bluelink kombinuje inteligentní technologie z oblastí automobilové konstrukce a IT s cílem poskytovat řidičům ještě vyšší úroveň komfortu, bezpečnosti a praktičnosti. Modernizovaný Bluelink nabízí zákazníkům značky Hyundai kromě vylepšeného uživatelského rozhraní také řadu nových benefitů a služeb, včetně online výpočtu trasy, navigace na posledním úseku, aktuálních informací o parkovacích místech a nové funkce uživatelského profilu.

„Po úspěšném zavedení systému Bluelink napříč naší produktovou řadou nyní s potěšením nabízíme řidičům vozidel značky Hyundai rozšířený soubor služeb síťového propojení automobilu, který bude nejprve dostupný pro nový i30,“ říká Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident společnosti Hyundai Motor Europe, odpovědný za marketing a produkt. „Další rozšíření naší nejmodernější platformy Bluelink o ještě větší počet vzrušujících funkcí je výsledkem naší snahy poskytovat zákazníkům značky Hyundai nejvyspělejší technologie.“

Nové uživatelské rozhraní

Vylepšený multimediální systém nabízí nové uživatelské rozhraní s černým displejem a modernizovanými modrými ikonkami, které zobrazují čas, počasí a mapové podklady s navigačními pokyny, pokud si uživatel tuto možnost zvolí.

Uživatelské rozhraní mapy nabízí nyní výběr ze tří barevných schémat a vylepšený noční režim. Na podporu řidiče je zobrazována řada informací založených na datech GPS, včetně aktuální rychlosti vozidla a informací o hustotě dopravy.

Uživatelé, kteří chtějí zážitky z ještě klidnější jízdy, si mohou zvolit také různé zvukové kulisy zvané „Zvuky přírody“. Mezi ně patří „zvuky lesa“, šumění vln“, „deštivý den“, „venkovní kavárna“, „hřejivý krb“ a „zasněžená víska“.

Síťově propojené vedení trasy

Nová navigace s online výpočtem trasy je propojena s cloudem. Trasa se vypočítává prostřednictvím výkonného serveru v cloudovém prostředí systému Bluelink místo navigačního systému vozidla. Online výpočet trasy využívá informace o rychlosti jízdy, získávané prostřednictvím GPS, a to v reálném čase i z historických záznamů, které jsou uloženy na serveru a aktualizovány jednou měsíčně. Na základě těchto informací předvídá každých pět minut stav dopravy. Tím jsou zajištěny preciznější predikce stavu dopravy, přesnější stanovení času příjezdu a spolehlivější přepočítávání tras. Technologie navíc používá umělou inteligenci, díky níž se učí preferované trasy uživatelů daného vozidla.

Navigace na posledním úseku

Nová funkce navigace na posledním úseku umožňuje zákazníkům po zaparkování vozu pokračovat v cestě do konečného cíle. Po vypnutí motoru se objeví na displeji chytrého telefonu vyskakovací okno pro aktivaci navigace na posledním úseku v aplikaci Bluelink. Uživatel si pak může vybrat navigaci s rozšířenou realitou nebo s mapovými podklady Google Maps. Navigace na chytrém telefonu dovede uživatele do cíle ve vzdálenosti 200 metrů až dva kilometry od místa zaparkování automobilu.

Uživatelský profil

Řidiči si mohou díky nové funkci uživatelského profilu vytvořit až dva hlavní účty a jeden účet pro hosta a nahrát si profilovou fotografii prostřednictvím aplikace Bluelink. Uživatel si ukládá do svého profilu v cloudu preferovaná nastavení vozidla, například polohu vnějších zpětných zrcátek nebo oblíbené uspořádání panelu přístrojů. Řidič si může díky tomu snadno přenášet svá preferovaná nastavení mezi různými vozy Hyundai, což je velmi praktické.

Aktuální informace o parkování

Funkce aktuálních informací o parkování disponuje rovněž řadou vylepšení. Nově lze nastavit druh parkovacích míst a jejich dostupnost. Informace o parkovacích místech na ulicích a informace o cenách jsou nyní k dispozici ve 43 zemích včetně všech významných velkoměst – oproti dosavadním 75 významným velkoměstům v Evropě. 

Stejně jako u předchozí verze systému Bluelink jsou informace o parkovacích místech aktualizovány každých 15 minut prostřednictvím GPS. Jakmile je vozidlo vzdáleno jeden kilometr od svého cíle, objeví se na displeji ikonka parkování. Uživatel pak musí kliknout na ikonku a na mapě se zobrazí kompletní seznam parkovacích míst na ulicích a na ostatních vyhrazených plochách či v parkovacích budovách. Aktuální informace o čerpacích stanicích zahrnují, stejně jako dosud, ceny paliv. Ceny jsou však navíc zobrazovány na mapě v různých barvách. Zelená tečka signalizuje relativně nízké ceny, zatímco červená tečka upozorňuje na vyšší ceny. Podobně jako u informací o parkování jsou i ceny na čerpacích stanicích aktualizovány každých 15 minut.

Seznam restaurací La Liste

Vývojáři značky Hyundai aktualizovali databázi zajímavých cílů. Uživatelé mohou nyní vyhledávat kvalitní restaurace z výběru La Liste. U vybrané restaurace se jim zobrazí podrobné informace, například otevírací doba, druh podávané kuchyně, a zda se jedná o stolování formální nebo neformální.

Úseky s měřením rychlosti*

Funkce upozorňující na úseky s měřením rychlosti má nový design. Řidiči jsou upozorňováni již 300 metrů před měřeným úsekem na normálních silnicích a s předstihem jednoho kilometru na dálnicích. Na základě dat z GPS je na displeji zobrazována rychlost jízdy vozidla. Pokud vůz překročí platné omezení rychlosti, je zobrazená rychlost zvýrazněna červenou barvou.

* V zemích, kde to legislativa umožňuje.

Počasí

Rovněž funkce „Počasí“ doznala modernizace designu a byla přemístěna z menu Live Services do menu Bluelink. Aktuální informace o počasí jsou aktualizovány každých 20 minut a uživatelé mají možnost uložit si své preferované město, pro které chtějí zobrazovat informace o počasí. 

Fulltextové vyhledávání online

Uživatelé mohou nyní vyhledávat adresy nebo zajímavé cíle v jednom menu s využíváním dat z internetového textového vyhledávání. Vyhledávání zajímavých cílů má nyní funkci automatické nabídky výsledků hledání, která ušetří řidičům čas při výběru destinace.

Vylepšení také pro již provozované vozy Hyundai, vybavené systémem Bluelink

Zákazníci, kteří mají vozy Hyundai vybavené již předchozími verzemi systému Bluelink, mohou na podzim navštívit své autorizované prodejce Hyundai. Ti jim poskytnou aktualizaci softwaru, díky níž budou moci také využívat nově zavedené služby.

Nový Hyundai i30

Nový Hyundai i30 nabízí modernizovaný design, nový motor T-GDI 1,5 litru a poprvé na přání také částečně hybridní pohon s napětím 48 V. Stupeň výbavy N Line se sportovním vzhledem je poprvé k dispozici i pro nový model i30 Kombi.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka