Nový SEAT Ateca 2020

Důsledně vylepšená Ateca 2020 přebírá od svého předchůdce všechny přednosti kompaktního SUV.

Cílená propagace v Plzni

Přinášíme vám novinky ze světa automobilů.

SEAT představuje modernizovanou verzi úspěšného modelu Ateca.

Mezi významné přínosy modernizace patří vyšší hospodárnost a nižší emise. Jako prostorné, praktické a všestranné SUV s jedinečným stylem se skvěle osvědčil v roli dokonalého partnera pro městský život. 

Nový SEAT Ateca 2020 nyní převezme štafetu od svého předchůdce, aby způsobil ve svém segmentu další průlom. Byl navržen a vyvinut v Barceloně a vyrábí se v Kvasinách (Česká republika). 

Výroba nového modelu SEAT Ateca byla spuštěna v srpnu 2020 a jeho uvedení na trh proběhne v září 2020.
 

SVĚŽÍ EVOLUCE
Nový SEAT Ateca 2020 přináší do segmentu kompaktních SUV evoluci designu.

Design: Kombinace robustnosti a emocionality pro moderní svět

Exteriér
Design modelu SEAT Ateca kombinuje dynamiku a funkčnost.

Ateca si zachovává svalnatou postavu s proporcemi, které zdůrazňují šířku vozu. Příď s novou tváří ztělesňuje nový designérský styl značky SEAT, na němž se zčásti podílí nový nárazník a Full LED přední světlomety. Charakteristický design značky SEAT zůstal zachován.

Optimalizovaný design zádě, v níž se skrývá zavazadlový prostor pozoruhodného objemu 510 litrů (4Drive: 485 l), zvýrazňuje vzhled kompaktního SUV.  Nový zadní nárazník a zadní světla z Full LED diod pro všechny osvětlovací funkce včetně dynamických ukazatelů směru završují celkový vzhled vozu a zvyšují jeho atraktivitu. Záď také zdobí nápis Ateca v novém stylu ručně psaného písma. Nejnovější stupeň výbavy nese označení XPERIENCE a kompaktnímu SUV dodává pořádnou porci terénního charakteru, který vyvolává dojem všestrannosti, svobody a sebevědomí. Tento charakter je umocněn černými nárazníky vpředu a vzadu, bočními prahy a lemováním podběhů kol. Ozdobné lišty na bocích, přídi a zádi mají povrchovou úpravu se vzhledem hliníku.

Nový SEAT Ateca se dokáže přizpůsobit životnímu stylu zákazníků, kteří mají na výběr nejen stupně výbavy Reference, Style, sportovní FR nebo zcela nový XPERIENCE, ale také 14 různých druhů kol z lehké slitiny včetně aerodynamických s průměrem ráfku od 16“ do 19“ a širokou paletu 10 barev karoserie – včetně nového laku Dark Camouflage.

Interiér

S exteriérem modelu SEAT Ateca dokonale ladí vnitřní design, který vytváří elegantní, ušlechtilý interiér s dynamickou atmosférou. 

Nová čalounění jsou ještě odolnější. Úroveň komfortu za chladného počasí zvyšuje vyhřívání volantu. Kompaktní SUV je vybaveno rovněž vyhřívaným sklem čelního okna, které má neviditelnou povrchovou úpravu s označením Climacoat. Sedadlo řidiče je nyní elektricky nastavitelné v 12 směrech. Polohu sedadla a vnějších zpětných zrcátek si může řidič uložit do paměti, aby měl kdykoli rychle k dispozici ideální polohu za volantem.

Design interiéru je umocněn matnou povrchovou úpravou rámečků výdechů ventilační soustavy, řadicí páky a informačního a zábavního systému.


OPTIMALIZOVANÉ POHONY PRO VŠECHNY POŽADAVKY

Poháněcí ústrojí a podvozek: Zážehové a vznětové motory pro maximální hospodárnost

Nabízené motory poskytují ještě vyšší hospodárnost, ať si zákazníci zvolí pohon na benzin (TSI), nebo naftu (TDI). 

Zážehové motory

  • Tříválcová jednotka TSI 1,0 litru dosahuje nejvyššího výkonu 81 kW (110 k) a maximálního točivého momentu 200 N.m.

  • Větší čtyřválec TSI se zdvihovým objemem 1,5 litru poskytuje nejvyšší výkon 110 kW (150 k) a maximální točivý moment 250 N.m a může být kombinován s mechanickou převodovkou nebo s dvouspojkovou převodovkou DSG.

  • Nejvýkonnější zážehovou jednotkou je čtyřválec TSI 2,0 litru s nejvyšším výkonem 140 kW (190 k) a maximálním točivým momentem 320 N.m, dodávaný výhradně s dvouspojkovou převodovkou DSG a systémem pohonu všech kol 4Drive.


Vznětové motory

  • Dosud nabízené jednotky 1.6 TDI s výkonem 85 kW (115 k) byly nahrazeny motory 2.0 TDI

  • K dispozici je také výkonnější jednotka vyladěná na 110 kW (150 k) a 340 N.m a nabízená jak s mechanickou převodovkou, tak i s dvouspojkovou převodovkou DSG.

  • Motor o výkonu 110 kW (150 k) se dodává také s pohonem všech kol 4Drive (výhradně s převodovkou DSG). V tomto případě je maximální točivý moment 360 N.m. 

Kompaktní SUV se vyznačuje mimořádně dynamickými jízdními vlastnostmi ve městě, na dálnici i silnicích nižších tříd, a to ve spojení s vynikající jízdní stabilitou, která dodává řidiči důležitý pocit jistoty. U variant s pohonem předních kol může řidič změnit charakter vozidla otočným voličem jízdních režimů, který nabízí výběr režimů Eco, Normal, Sport a Individual. Verze 4Drive s pohonem všech kol disponuje dalšími dvěma režimy – Offroad a Snow.

Nový SEAT Ateca nabízí jedinečnou kombinaci mimořádného potěšení z jízdy a kultivovaných jízdních vlastností. K tomu přispívá také precizní řízení, vybavené elektrickým posilovačem s pohotovými reakcemi. Zákazníci mají na výběr rychle řadící dvouspojkovou převodovku DSG nebo šestistupňovou mechanickou převodovku s přesným řazením.


KOMPLEXNÍ KONEKTIVITA PRO SPOJENÍ S DIGITÁLNÍM ŽIVOTEM

Komplexnější propojení pro větší soulad s moderním životem

Centrálou konektivity je digitální panel přístrojů SEAT Digital Cockpit s uživatelsky konfigurovatelným 10,25“ displejem o vysokém rozlišení. Panel přístrojů je standardně propojen s informačním a zábavním systémem Media, který nabízí 8,25“ displej a konektivitu pro chytré telefony. Systém Connect s větším, 9,2“ displejem nabízí funkce navigace a hlasového ovládání hovorovým jazykem, jež usnadňuje uživatelské interakce. Nový model Ateca je navíc vybaven osvětlenými vstupy USB typu C, které umožňují bezproblémové připojení přenosných zařízení a jejich nabíjení.

Hlasové ovládání je patrně jedním z nejsnadnějších a nejpřirozenějších způsobů interakce se zařízeními, a to zejména pro uživatele, kteří jsou již zvyklí na domácí asistenty ze světa spotřební elektroniky.

Zákazníci budou mít také přístup ke svým digitálním životům bez ohledu na jimi používané zařízení, a to díky systému Full Link, jehož součástí jsou uživatelská prostředí Android Auto a Apple CarPlay.

SEAT CONNECT s integrovanou kartou eSIM zajišťuje uživatelům nepřetržité spojení s digitálním světem. Budoucí verze systému dokonce zpřístupní uživatelům nejnovější informační a zábavní aplikace, které bude možné kdykoli aktualizovat. To znamená, že v průběhu životnosti vozidla se bude digitální „ekosystém“ rozšiřovat a s ním i počty internetových služeb. Funkce "Vzdálený přístup“ SEAT CONNECT bude nabízena bezplatně na dobu jednoho roku bez ohledu na zákazníkem zvolenou verzi nebo stupeň výbavy.

Služby SEAT CONNECT, poskytované prostřednictvím integrované karty eSIM, umožňují některým informačním a zábavním funkcím používat v reálném čase informace z cloudu, které posouvají tradiční navigační systém do nové dimenze. Mezi tyto informace patří například internetové dopravní zpravodajství nebo poloha parkovacích míst. 

Aplikace SEAT Connect zpřístupňuje nový svět možností pomocí služeb s dálkovým přístupem. Uživatelé si stáhnou aplikaci do svého chytrého zařízení a mohou na dálku ovládat řadu funkcí svého zaparkovaného vozu.

Uživatelé mají vzdálený přístup k datům svého vozu, od provozních údajů přes polohu zaparkovaného vozu a jeho stav až po stav zámků dveří a osvětlení. Upozornění na rychlost informují majitele o tom, že řidič, jemuž vůz zapůjčil, jede příliš rychle. Jiná upozornění hlídají pohyb vozidla v definované oblasti nebo informují majitele o pokusu o vloupání do vozidla. Další služby umožňují na dálku odemknout nebo uzamknout dveře vozu či aktivovat houkačku a ukazatele směru pro snadnější nalezení vozu, například na velkém obsazeném parkovišti.


ZÁKLADEM JE BEZPEČNOST A KOMFORT

Jedno z nejbezpečnějších a nejinteligentnějších kompaktních SUV na trhu

Nový SEAT Ateca je bezesporu jedním z nejbezpečnějších vozidel ve svém segmentu, které nabízí řadu nových vyspělých asistenčních systémů ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Nové kompaktní SUV dokáže ještě lépe vnímat své okolí a reagovat na překážky na vozovce. SEAT Ateca díky těmto technologiím rozpoznává okolní dění a nabízí optimalizovanou ochranu v jakékoli situaci.

Systémy, mezi něž patří přednárazový asistent (Pre-Crash Assist),  prediktivní adaptivní tempomat ACC (Adaptive Cruise Control), asistent pro částečně automatizovanou jízdu (Travel Assist), asistent pro stav nouze (Emergency Assist), asistent pro změnu jízdního pruhu (Side Assist) a asistent pro couvání z parkovacího místa (Exit Assist), vzájemně spolupracují, aby ochránily vozidlo i jeho posádku. 

Funkci částečně automatizované jízdy rozšiřuje technologie Travel Assist. Řidič ji aktivuje stisknutím tlačítka na volantu. Vyspělý systém využívá informace ze systémů ACC a Lane Assist k aktivnímu udržování vozidla uprostřed jízdního pruhu a přizpůsobování rychlosti jízdy dopravní situaci. Řidič může využívat funkci asistovaného řízení při rychlosti jízdy až 210 km/h.

Nová Ateca nabízí také technologii Trailer Assist pro zákazníky, kteří často jezdí s přívěsem. Tento systém podporuje řidiče při couvání nebo parkování s přívěsem. Precizní manévrování se soupravou usnadňuje obraz ze zadní kamery a informace z parkovacích senzorů.

Tip na přehled nových aut v ČR skladem

Pokud přemýšlíte o nákupu nového automobilu, doporučujeme vám navštívit stránku Nová auta.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 21.09.2020 17:56



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka