Nový SEAT Ateca 2020: Nová kapitola úspěšného příběhu

Důsledně vylepšená Ateca 2020 přebírá od svého předchůdce všechny přednosti kompaktního SUV a na první pohled zaujme svěžím a ještě emocionálnějším vzhledem exteriéru i interiéru.

Cílená propagace v Plzni

Řidiči a jeho spolucestujícím navíc nabízí komplexní konektivitu a více bezpečnosti i komfortu. Mezi významné přínosy modernizace patří také vyšší hospodárnost a nižší emise.

SEAT Ateca obohatil při svém uvedení na trh segment kompaktních SUV o novou dimenzi. Jako prostorné, praktické a všestranné SUV s jedinečným stylem se skvěle osvědčil v roli dokonalého partnera pro městský život. A nová verze k tomu přidává ještě vytříbenější charakter, emocionálnější design a podmanivější dynamiku.

Ateca se zařadila mezi úspěšné modely naší značky. Od jejího představení v roce 2016 bylo prodáno více než 300 000 vozů. Nový SEAT Ateca 2020 je evolucí originálního produktu, na jehož úspěchy hodlá navázat. Tímto modelem upevňujeme naše postavení v jednom z nejdůležitějších segmentů trhu,“ řekl Carsten Isensee, předseda a člen představenstva společnosti SEAT, odpovědný za finance a IT.

SEAT Ateca byl navržen a vyvinut v Barceloně a je vyráběn v Kvasinách (Česká republika). Jeho modernizovaná verze představuje významný impulz pro další rozšiřování produktové řady SEAT v segmentu SUV, jehož význam je pro pokračování úspěšného rozvoje značky SEAT zásadní.

Od premiéry v roce 2016 bylo prodáno více než 300 000 vozů SEAT Ateca. Toto kompaktní SUV je díky tomu mimořádně úspěšným modelem.

Nejdůležitější vlastnosti: Nová kapitola úspěšného příběhu
Svěží evoluce

Nový SEAT Ateca 2020 přináší do segmentu kompaktních SUV evoluci designu. Jeho emocionálnější vnější design a modernizovaný interiér mu dodávají silnější charakter, umocněný odhodlanější tváří, která je typická pro nový designérský styl značky SEAT.
Nový SEAT Ateca disponuje vyspělou osvětlovací technikou včetně světlometů LED a zadních svítilen LED v sériové výbavě, jakož i dynamických ukazatelů směru.

Komplexní konektivita pro spojení s digitálním životem
Modernizovaný SEAT Ateca je zcela síťově propojeným automobilem. Jeho konektivita, založená na systému SEAT CONNECT, zahrnuje internetové funkce a služby a také systém Full Link. Řidič může konektivitu využívat uvnitř vozu i mimo něj. Hlasové ovládání  (prostřednictvím aktivačního zvolání „Hola Hola“) umožňuje uživatelům vstupovat do interakce s novým informačním a zábavním systémem vybaveným 9,2“ displejem pomocí hovorového jazyka.

Bezpečnost a komfort je základem
Nový SEAT Ateca kombinuje nejvyspělejší asistenční systémy, mezi něž patří  prediktivní adaptivní tempomat, přednárazový asistenční systém (Pre-Crash Assist), asistent pro stav nouze (Emergency Assist), asistent pro částečně automatizovanou jízdu (Travel Assist), asistent pro změnu jízdního pruhu (Side Assist) a asistent pro  vyparkování (Exit Assist). Modernizované kompaktní SUV tak nabízí posádce optimální ochranu v jakékoli jízdní situaci. Nový SEAT Ateca se díky tomu řadí mezi nejbezpečnější a nejkomfortnější vozidla ve svém segmentu.

SEAT Ateca je navíc vybaven novými komfortními prvky, jakými jsou vyhřívaný volant, vyhřívané sklo čelního okna s povrchovou úpravou Climacoat pro nepříznivé povětrnostní podmínky nebo asistent pro jízdu s přívěsem (Trailer Assist).

Stupně výbavy pro rozmanité životní styly
Nový SEAT Ateca 2020 přichází se svěží nabídkou výbav. Novinkou je stupeň výbavy XPERIENCE, který doplňuje výbavové linie Style a FR.
Nový stupeň výbavy XPERIENCE dodává novému modelu SEAT Ateca více robustnosti a terénního charakteru.

Optimalizované pohony pro všechny požadavky
Modernizovaný SEAT Ateca bude nabízen s řadou nových nebo optimalizovaných zážehových (TSI) a vznětových (TDI) motorů, které zvyšují úroveň ochrany životního prostředí díky nižším emisím v porovnání s předchůdcem.

Úspěšný příběh
SEAT Ateca je i na velmi konkurenčním trhu úspěšným modelem. V roce 2019 bylo prodáno téměř 100 000 vozů. Byl to zatím nejlepší rok pro toto kompaktní SUV. Od jeho představení v roce 2016 bylo zákazníkům předáno více než 300 000 vozů.

Stvořen v Barceloně
Nový SEAT Ateca byl navržen a vyvinut v Barceloně (Martorell) a bude vyráběn v Kvasinách (Česká republika).

Pro fanoušky automobilů

Pokud jste fanouškem aut všech možných značek a rádi si čtete novinky o autech, doporučujeme vám navštívit magazín www.autonewsletter.cz

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 17.06.2020 10:21



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka