Ochrana sluchu při práci v hlučném prostředí: Vybírejte z různých možností

Vzhledem k tomu, že sluch je velmi citlivým smyslem, je třeba ho náležitě chránit. Jestliže jste tedy na pracovišti vystaveni velkému hluku, měli byste používat vhodnou ochranu uší. Možností je rovnou několik, jistě tak najdete tu pravou.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ucpávky do uší

Ochrana uší v podobě ucpávek je rychlým a snadným řešením, jak zabránit poškození sluchu. Vybírat můžete z různých provedení – ucpávky jsou vyráběny z měkké pěny, přičemž v nabídce jsou jednoduché tvary či přímo ucpávky tvarově uzpůsobené pro snadnější manipulaci.

Díky hladkému povrchu se na nich neusazují nečistoty a poskytují komfort při nošení. Praktickým doplňkem je dávkovač na ochrany sluchu, do které se vejdou stovky ucpávek, takže je můžete mít na jednom místě a vždy po ruce.

Třmenový chránič sluchu

Další možností, jak pečovat o své sluchové ústrojí, je třmenový chránič sluchu. Jeho provedení je velmi jednoduché, zvládnete ho snadno nasadit i sundat. Díky svému designu zakrývá zvukovod již při malé hloubce vniknutí, takže je jeho nošení pohodlné. Některé modely jsou skládací či přímo nastavitelné pro co největší komfort při nošení. Samozřejmostí jsou také dostupné náhradní ochranné ucpávky do uší, které můžete kdykoliv vyměnit.

Mušlový chránič sluchu

Mušlové chrániče sluchu se mnohdy liší, například svou hmotností, designem a použitými materiály. Zajišťují spolehlivou ochranu před hlukem, přičemž v případě potřeby se dají kombinovat i s jinými způsoby ochrany. Jejich konstrukce zajišťuje pohodlí i při dlouhodobém používání. Vybírat můžete z mnoha různých modelů mušlových i jiných chráničů sluchu, které nabízí Hoffmann Group.

Jestliže se často potýkáte s hlukem na pracovišti, rozhodně byste neměli podceňovat ochranu uší. Jedná se o významný prvek bezpečnosti práce.

Zdroj obrázku: Virrage Images / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka