Od brigád po práci online

V době všudypřítomného internetu si nějakou formu výdělku může najít pravděpodobně každý. Už jen agentury nabízející krátkodobé brigády se předhánějí ve všech různých formách dočasných pracovních poměrů a najdete u nich všechno od doplňování zboží po průzkumy veřejného mínění a práci v call centrech.

Cílená propagace v Plzni

Pokud jste fandové technologií, není zase takový problém najít i něco, co můžete dělat z domu přes počítač a taky za to dostat nějakou tu kačku. Trvá sice trochu déle se zapracovat, ale pokud jsou s vámi lidé spokojeni, doporučí vás často dále. Výhodou je, že často můžete pracovat i v noci a nikdo vás příliš neotravuje, nemusíte dojíždět přes celé město a tahat za sebou paleťák.

Vykrytí krátkodobých nákladů

Ať ale děláme, co děláme a jakkoli dobře, může se stát, že potřebujeme trochu „založit“. Nepotřebujeme zrovna kupovat něco zvláštního, ale do další výplaty zbývá týden, další projekt budeme fakturovat až začátkem měsíce a zrovna teďka by se nám hodily třeba jen 2 000. Šlo by to asi i s pětistovkou, ale větší obnos je obvykle větší jistota. Většinou ho stejně nemusíme použít celý.

Rezerva, škudlení, nebo přátelé?

Člověk může získat více peněz v závislosti na tom, jak moc dopředu se na takovou situaci připravuje.

Jestli si průběžně odkládáte nějakou malou částku, obvykle není problém. Pokud ne, je další na řadě uskrovnění se. Ovšem i takový provoz má nějaké náklady a nevydrží většinou příliš dlouho.

Další možnost je požádat o dočasnou pomoc přátele nebo rodinu. Při tom se ale dostavují trapné pocity, vyjednávání a často i dotazy na to, jak na tom vlastně s penězi jsme. A ne každý se v tom chce vrtat.

Krátkodobá mikropůjčka?

Když se řekne nebankovní úvěr, většina z nás si asi představí okamžitě horentní sumy používané na auta, zahraniční dovolené nebo nákup nového mobilu za tisíce. Tyto společnosti nás bombardují svou reklamou skoro na každém kroku, a obvykle se trumfují v tom, kolik stovek tisíc nebo i milionů jsou nám ochotny půjčit prakticky bez záruk třeba i na rekonstrukci domu.

Drobné částky na pár dní

Horentní sumy ale nejsou jedinou komoditou, kterou u nebankovních společností lze najít. Třeba taková banka vám asi nikdy nepůjčí jen 1 500 Kč na dva týdny, obvykle začne někde na půl milionu na několik let.

A je fakt, že právě potřebu „drobných“ na „pár dní“ uspokojují možná právě jen nebankovní společnosti.

Creditportal, Vataonline, Everyday +

Co tyto nebankovní společnosti spojuje? V první řadě se nejedná o úplně známé firmy. Při zmínce o spotřebitelských úvěrech se většině spíše vybaví Ferratum, Home Credit, Cetelem a další, které vídáme v obchodních centrech fikaně vedle zákaznického servisu.

Všechny tři společnosti v nadpisu poskytují rychlé půjčky, jejichž rozsah začíná někdy už na 500 Kč (Vataonline, Creditportal), nebo dokonce na pouhých 100 Kč (Everyday+).

Jediný Creditportal nabízí sumu 30 000 Kč, zbývající firmy končí na 10 000 Kč a 12 000 Kč. Protože se ale jedná o mikropůjčky, nelze zároveň čekat extra dlouhou splatnost. Creditportal a Vataonline vám dají nejvýše měsíc, Everyday+ dva.

Z toho jasně plyne, že tyto společnosti cílí na drobné obnosy a krátký čas, tedy právě na ono „překryti“ období, které může sem tam nastat u každého z nás.


Název

Creditportal

Everyday+

Vataonline

Suma

500 – 30 000 Kč

100 – 12 000 Kč

500 – 10 000 Kč

Splatnost

5 -  30 dní

1 – 62 dní

3 – 35 dní

Online

Ano

Ano

Ano

Základní podmínky a další info

I pro osoby na mateřské či studenty, podstatný je pravidelný příjem, klidně i z brigády, první půjčka jen do 5 000 Kč, s dalšími se limit navyšuje až do maxima 30 000 Kč, nepůjčuje lidem v insolvenci, poskytuje jen jeden aktivní úvěr, stačí plnoletost

Občanství, plnoletost, účet v bance, doložený příjem, aktivní telefon, odeslání 1 Kč firmě kvůli ověření účtu,

Nahlíží do registru dlužníků, stačí 1 doklad a doložení příjmu, proces první žádosti je trochu zdlouhavější, další půjčky už probíhají bleskově




Autor: Novakova Marie Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
30.09.2016 16:10




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka