Pět důvodů, proč byste se měli vyhýbat příliš levným brýlím

Na první pohled se levné brýle, které můžete zakoupit online či případně třeba v supermarketech, zdají velmi podobné s těmi, které dostanete na předpis. Mohlo by se tak zdát, že je ve výsledku jedno, po jakém modelu sáhnete. Opak je však pravdou. Věřte, že nechat se nalákat na nízké ceny se u brýlí nevyplácí.

Cílená propagace v Plzni

Kde se bere nízká cena?

Zejména u podezřele levných brýlí v e-shopech prodejci tvrdí, že nízká cena je zajištěna tím, že nemusí platit nájem za prodejnu tak jako specializované optiky. Jenže snížená cena rozhodně nepochází pouze odtud. Hlavním problémem je, že v těchto obchodech se vám individuálně nikdo nevěnuje.

Kupovat zdánlivě univerzální brýle bývá však špatnou volbou, jelikož vám mohou způsobit akorát potíže. Nejenže vám nemusí vůbec sedět na hlavě, ale ani čočky velmi pravděpodobně nebudou na správném místě. Korekce zraku tak nebude správná. Většinou tak nezbyde než doufat, že vám právě tyto dioptrické brýle budou sedět.

Zdánlivě stejná kvalita

U levných brýlí se také často můžeme setkat s označením, že jsou stejně skvělé kvality jako dražší modely. Jenže nízká cena se někde projevit musí. Na první pohled se sice může zdát, že brýle z neověřeného obchodu i optiky mohou vypadat stejně, jenže opak je pravdou. Rozdíly většinou nepoznáte na první pohled.

Jedná se totiž o odolnost vůči oděrkám a potahu čoček, různé použité materiály, kvůli kterým se brýle stávají nevhodnými a také nesedící rámečky, se kterými vás čeká akorát nepohodlí. Jestliže tedy hledáte spolehlivé brýle, které vám navíc také vydrží, rozhodněte se raději správně investovat. Cena za brýle nemusí být vysoká, a přesto získáte kvalitní produkt.

Bez možnosti vyzkoušení

Dalším velkým problémem při nákupu neznámých brýlí je nemožnost si je vyzkoušet. V podstatě tak kupujete model, o kterém si myslíte, že bude vhodný.

  • Jenže realita pak mnohdy může být jiná. Vzhledem k tomu, že mnoho z nás brýle nosí mnoho hodin každý den, je důležité, aby byly opravdu pohodlné.
  • Z toho důvodu je nezbytné, aby rozměry brýlí byly přizpůsobeny vašim potřebám.
  • Jen v takovém případě je totiž zajištěna správná korekce zraku.

Online nákup není vždy špatný

Rozhodně nelze všeobecně říci, že nákup brýlí na internetu automaticky znamená nepohodlí a hrozbu pro vaše oči. Tomu tak totiž vůbec nemusí být. Výhodou e-shopů je, že vám nabídnou širokou škálu různých modelů brýlí, takže snadno najdete ty, které se vám budou líbit. Brýle totiž poslouží jako skvělý doplněk, díky kterému můžete ukázat své já. Podívejte se proto na eyerim collection.

  • Na výběr máte z velkého množství druhů a provedení, přičemž si můžete být jisti kvalitou.
  • Nejedná se totiž o univerzální brýle, které by mohl nosit každý.
  • Při nákupu je totiž důležité, abyste zadali údaje z předpisu od očního lékaře, či alespoň rozměry.

Díky těmto údajům se můžete spolehnout, že brýle budou dobře sedět, a to i přesto, že jste je neměli v ruce.

Hrozba zdravotních potíží

V případě, že se rozhodnete zakoupit si brýle, a to bez lékařského předpisu, můžete si zadělávat na větší problémy. Nevhodně vybrané brýle totiž mohou nadělat pěknou paseku. Zpočátku to může začínat pouze nenápadnou únavou očí, lehkými bolestmi hlavy a podobně. Jenže tyto plíživé příznaky mohou být znakem právě toho, že vaše brýle nejsou ty pravé.

Často to však odhalíme až pozdě. Jestliže vás však trápí špatný zrak, je nutné, aby jeho korekce probíhala správně. Proto byste se vždy měli minimálně nechat vyšetřit, a to alespoň jednou za dva roky, abyste přesně věděli, jaké brýle hledáte. Nemusíte se bát, že by vás nové brýle přišly draho. I krásné modely, které se postarají o vaše oči, totiž můžete sehnat levně. S nákupem vám pomůže slevový kupón.

Výběr nových brýlí není radno podceňovat. Levné brýle mohou posloužit jako krátkodobá náhrada v době nouze, ovšem rozhodně byste je neměli nosit dlouhodobě. Mnohdy se totiž nejedná o kvalitní produkty.

Zdroj obrázku 1: Nestor Rizhniak / Shutterstock.com
Zdroj obrázku 2: Hryshchyshen Serhii / Shutterstock.com

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka