Peugeot v ČR registroval v dubnu rekordních 1292 vozů

V dubnu se značce Peugeot v ČR podařilo překonat 15 let starý prodejní rekord. S 1292 registrovanými vozy dosáhla historicky nejlepší měsíční prodej, podíl na trhu 4,97 % a pátou pozici v žebříčku automobilek.

Cílená propagace v Plzni

Peugeot působí na českém trhu již více než 250 měsíců, žádný z nich ovšem nebyl tak úspěšný, jako čtvrtý měsíc roku 2018, kdy se prodeje značky vyšplhaly těsně pod hranici 1 300. 

Z hlediska osobních vozů prodal Peugeot oproti loňskému dubnu o třetinu více a poskočil z deváté na pátou příčku. Na počtu 1050 vozů Peugeot, které byly v dubnu registrovány, se významně podílely modely SUV řady – 2008, 3008 a 5008

„SUV řada je pilířem našich prodejů. Právě začíná naše dvouměsíční roadshow Peugeot Emotion Day, která se soustředí zejména na tyto modely, a věříme, že se tím jejich prodejní potenciál ještě zvýší,“ říká Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

 Lehké užitkové vozy Peugeot zaznamenaly rovněž nárůst oproti loňskému dubnu a dosáhly počtu 242 vozů, což představuje 14,1 % trhu LCV.

 Celkově za první čtyři měsíce roku 2018 Peugeot v ČR registroval 4 373 vozů, obsadil šestou pozici v pořadí značek a 4,44 % automobilového trhu. Oproti stejnému období loňského roku dosáhl zlepšení po všech stránkách: + 377 registrovaných vozů, postup o jednu pozici v žebříčku automobilek, + 0,3 procentního bodu z hlediska podílu na trhu.

 „V letošním roce naplno těžíme z úspěchů našich modelů. Nejlepší měsíc v historii na českém trhu realizovaný těsně před spuštěním naší nejvýznamnější marketingové akce roku je motivací pro naše prodejní týmy, něco jako gól před koncem poločasu. Očekáváme tedy další příznivé výsledky,“ dodává Marco Venturini.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Peugeot ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 16.05.2018 15:50



3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka