"Pocta všem zdravotníkům"

70. MŠ ve Waltrově ulici ve Skvrňanech, je místo plné dětí, smíchu, her a zábavy. Ale i místo, kde se děti scházejí se svými kamarády a učí se nové věci, které v životě budou potřebovat. Jsou to nejen znalosti s čísly a písmenky, ale poznávají i jiné hodnoty – například přátelství, ú...

Cílená propagace v Plzni

70. MŠ ve Waltrově ulici ve Skvrňanech, je místo plné dětí, smíchu, her a zábavy. Ale i místo, kde se děti scházejí se svými kamarády a učí se nové věci, které v životě budou potřebovat. Jsou to nejen znalosti s čísly a písmenky, ale poznávají i jiné hodnoty – například přátelství, úctu k sobě i k druhým a radost z dobře vykonané práce.                              

Minulý týden jsme si s dětmi povídaly o zaměstnání jejich rodičů, prarodičů, tetiček, strýčků, … Dozvěděly jsme se spoustu zajímavých věcí a mezi všemi jsme si vyprávěly i o maminkách, které pracují ve zdravotnictví. Zvláště v dnešní době se děti rozpovídaly o tom, jaké je to u lékaře, v ordinaci, co jim vypráví rodiče o svých pacientech, nebo co občas zažily i ony samy.              

A tak vznikl nápad: „Co kdybychom nakreslily velikou nemocnici a všechno, co do ní patří.“ Nápad od dětí se mi velmi líbil, a tak jsme poprosily rodiče o spolupráci a vznikla koláž ze společné práce dětí a rodičů a o to víc je zajímavá. Na 5,5 m dlouhém výkresu začaly postavičky lékařů, sestřiček, záchranářů, pacientů, řidičů sanitek a pilotů helikoptér žít svůj vlastní příběh….                

Dnes je koláž umístěna na plotě naší mateřské školy v „GALERII NA PLOTĚ“.                

A těšit se z ní mohou všichni, kdo kolem projdou a poznají, že návštěva nemocnice nemusí být vždy jen smutnou událostí. Alespoň ta naše vám vykouzlí úsměv na tváři.  Práci všech jsme pojaly jako poctu všem zdravotníkům a připomněly jsme si, jak důležitou a náročnou službu pro nás dělají, a to nejen dnes v době COVIDU- 19.                

Děkujeme jim, ale dnes i dětem a jejich rodičům.Šárka Langa učitelka 70.mateřská škola Plzeň, Waltrova 26, příspěvková organizace

Fotogalerie
Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 3 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka