Podmínky pro konání svateb

Dne 29. prosince 2021 vydalo Ministerstvo zdravotnictví mimořádné opatření č. j.: MZDR 14601/2021-34/MIN/KAN, kterým je za účelem ochrany obyvatelstva před dalším rozšířením onemocnění covid-19 regulována řada činností, a to včetně podmínek konání sňatečných obřadů a uzavírání registrovaného partnerství....

Cílená propagace v Plzni

Dne 29. prosince 2021 vydalo Ministerstvo zdravotnictví mimořádné opatření č. j.: MZDR 14601/2021-34/MIN/KAN, kterým je za účelem ochrany obyvatelstva před dalším rozšířením onemocnění covid-19 regulována řada činností, a to včetně podmínek konání sňatečných obřadů a uzavírání registrovaného partnerství.Z uvedeného opatření plyne, že s účinností od 3. ledna 2022 je možné konat sňatečné obřady a přijímat prohlášení o vstupu do registrovaného partnerství v počtu:
1) do 30 osob ve vnitřních i vnějších prostorách (viz bod I/14 písm. b)/iii.))
2) od 31 do 100 osob ve vnitřních i vnějších prostorách (viz bod I/14 písm. a)) za podmínek stanovených v bodu I/15, který stanovuje podmínky pro vstup osob do některých vnitřních prostor nebo pro účast na hromadných akcích.
Nad 100 osob není možné konat žádné společenské akce, tedy ani sňatečné obřady a přijímat prohlášení o vstupu do registrovaného partnerství.Do počtu osob účastnících se sňatečného obřadu nebo prohlášení o vstupu do registrovaného partnerství (to znamená do počtu účastníků obřadu) se nezapočítávají matrikář ani oddávající, kteří se obřadu účastní z titulu výkonu své funkce, resp. výkonu práce.  Dle bodu 14 písm. b) mimořádného opatření se zakazuje účast na sňatečném obřadu nebo prohlášení o vstupu do registrovaného partnerství osobám, které vykazují klinické příznaky onemocnění covid-19.Matrikář a případně další určený pracovník úřadu mají splnění podmínek uvedených pod písmeny a) až c) bodu I/15 mimořádného opatření kontrolovat (v místě určeném obcí pro konání slavnostních obřadů), a to na základě bodu I/14 písm. c) mimořádného opatření. Účastníci sňatečného obřadu a prohlášení o vstupu do registrovaného partnerství jsou podle téhož bodu povinni splnění podmínek prokázat. V případě, že osoba splnění podmínek podle bodu I/15 neprokáže, zakazuje se takové osobě účast na akci.O kontrolu splnění těchto podmínek mohou být požádány také orgány Policie ČR a hygienické stanice.Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 27. října 2021, č. j.: MZDR 15757/2020-61/MIN/KAN, s účinností od 1. listopadu 2021, stanoví pravidla pro nošení ochranných prostředků dýchacích cest. Snoubenci a osoby účastnící se sňatečného obřadu, stejně jako osoby činící prohlášení o vstupu do registrovaného partnerství, nemusí mít v průběhu obřadu ochranné prostředky dýchacích cest (viz bod 2. písm. z)).Do počtu osob, které se mohou obřadu účastnit, se počítají i děti. Podmínky uvedené pod písmeny a) až c) se však nevztahují na děti mladší 12 let.Dále se tyto podmínky nevztahují na matrikáře a oddávajícího, kteří se do počtu osob účastnících se sňatečného obřadu nebo prohlášení o vstupu do registrovaného partnerství nezapočítávají, neboť jsou na místě z titulu výkonu své funkce, resp. výkonu práce.Při konání sňatečného obřadu za účasti více než 30 osob bude kontrolována bezinfekčnost účastníků a v případě zjištění přítomnosti osoby, která podmínky bezinfekčnosti nesplňuje, bude následovat ohlášení porušení opatření příslušným správním orgánům.
                             

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 3 Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka