Podporujeme mladé talenty z Pošumaví

Snowboardcross, zkráceně SBX, je jedna z nejmladších dynamicky se rozvíjející disciplín snowboardingu a stala se i součástí olympijských sportovních disciplín. Závodníci se musejí připravit na závody plné rychlosti, napětí, koncentrace, adrenalinu, nekontaktních soubojů i tvrdých pádů. Trať je plná přírodních překážek, klopených zatáček, skoků, boulí, schodů a dalších záludností.

Jarní servisní akce AUTO CB

Sportovní klub Snow Rockets, se ve spolupráci s firmou Elektro Efekt a mnoha dalšími, věnuje rozvoji dětí a mládeže ve snowboardingu a snowboardcrossu na závodní úrovni. Klub funguje pod vedením Petra Bohůnka a Daniela Martinka, kteří jsou trenéry české reprezentace dětí a zároveň jsou členy reprezentace ČR. Oba za sebou mají několikaletou závodní kariéru pod vedením Marka Jelínka a Jakuba Flejšara, kteří jsou trenéři olympijské vítězky Evy Samkové. Marek, Jakub a Eva Samková nadále se Snow Rockets spolupracují na rozvoji snowboardcrossu a jeho tréninkových metod. Klub se snaží vychovávat mladé talenty a rozvíjet jejich dovednosti.

O víkendu 14. a 15. ledna se ve sportovním areálu Dolní Morava u Králického Sněžníku konaly první dva závody Mistrovství ČR ve snowboardcrossu. Zúčastnilo se jich přes 170 závodníků ze 17 zemí světa včetně olympijské vítězky Evy Samkové. Závodů se zúčastnil i tým Snow Rockets z Klatov pod vedením trenérů Daniela Martínka a Petra Bohůnka.

Závodnice tohoto týmu snowboardistka Gabriela Krůsová se v prvním závodě umístila na 5. místě a den nato ve druhém závodě vybojovala bronzovou medaili. Velmi dobře si vedli i další členové klatovského týmu Snow Rockets. V dětské kategorii se nejlépe dařilo Brunovi Tatarkovi, který získal zlatou medaili a Sára Faustová bronz.

Účast byla opět mimořádná, převyšující 170 účastníků ze 17 zemí světa po oba dva dny. Nechyběli tradiční zástupci z Velké Británie, Kazachstánu, Ukrajiny, Ruska či Turecka a dalších zemí. Závodu se také kromě jiných z české reprezentace účastnila i olympijská vítězka Eva Samková, která si ze závodu odnesla zasloužené zlato.

Snowboardcross, zkráceně SBX, je jedna z nejmladších, dynamicky se rozvíjející disciplín snowboardingu a stala se i součástí olympijských sportovních disciplín. Závodníci se musejí připravit na závody plné rychlosti, napětí, koncentrace, adrenalinu, nekontaktních soubojů i tvrdých pádů. Trať je plná přírodních překážek, klopených zatáček, skoků, boulí, schodů a dalších záludností.

Klatovský tým Snow Rockets čeká díky příznivým sněhovým podmínkám ještě plno dalších závodů v této sezóně. Držme jim proto palce, ať získají co nejvíce mezinárodních zkušeností, úspěchů ve své sportovní kariéře a nadále propagují šikovné sportovce z Pošumaví.

Autor: Elektro Efekt Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka