Představení činnosti spolku Nošenky z Plzně, z.s.

Dozvíte se o naší činnosti, jaký je náš rozsah a kde všude působíme.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nošenky z Plzně, z.s. jsou skupinou plzeňských maminek, které se vzájemně podporují na komunitní úrovni, poskytují poradenství a osvětu nejen v oblasti ergonomického nošení, ale i kontaktního stylu rodičovství a respektujícího přístupu ve výchově. 

Spolek organizuje podpůrná setkávání rodičů s možností zapůjčení šátků na nošení dětí a ergonomických nosítek včetně instruktáže a informací vhodnosti úvazů a prostřednictvím svých partnerů poskytuje poradenství a podporu v oblasti přirozeného porodu, šestinedělí a kojení. Dále spolek provádí formou přednášek, workshopů a besed osvětu v oblasti ekologicky odpovědné výchovy a zdravého životního stylu a podporuje rozvoj přirozených rodičovských kompetencí. Vznik skupiny Nošenky z Plzně lze datovat na srpen 2014. Od září 2017 vystupují zároveň i jako oficiálně zapsaný spolek.

Pro podporu osvěty v kontaktním přístupu spolek každoročně vydává Kontaktní nosící kalendář a organizuje kampaně a happeningy v oblasti nošení a kojení. Zároveň spolek pořádá aktivity pro rodiny s dětmi, karnevaly, plesy, festivaly, veletrhy, tábory a prodloužené víkendy s tvořením, workshopy, přednášky, kroužky a tvořivé dílny a obohacuje tak život rodičů s dětmi na území města Plzně i Plzeňského kraje. V současné době se o chod spolku stará 13 dobrovolnic. Našich pořádaných akcí se pravidelně účastní desítky až stovky lidí, dle charakteru akce a její kapacity. Spolek pořádá všechny své aktivity na území města Plzně, v roce 2018 byla navázána oboustranně prospěšná spolupráce se všemi městskými obvody, a některé naše akce mají i celokrajský dopad. Spolek má zkušenosti s administrací grantů poskytovaných MO Plzeň a Plzeňským krajem a organizací eventů a happeningů. Díky spolupráci s ostatními spřízněnými komunitními organizacemi, skupinami a spolky vykazujeme i celorepublikovou působnost.

Více o nás najdete tady: https://www.facebook.com/nosenkyzplzne/

Autor: Nošenky z Plzně, z.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka