Dacii se podařil historický rekord. Půlmilionová Dacia!

Dacii se v roce 2018 podařil historický rekord. Nikdy v dějinách značky se nepodařilo umístit na EU trh tolik vozidel. V roce 2018 Dacia prodala 522 793ks! Pro srovnání samotný Renault prodal v roce 2018 na EU trhu 1 083 664ks.

Jarní servisní akce AUTO CB

Fenomenální úspěch pro Dacii

Vysmívaná automobilka, kterou Renault v roce 2004 restartoval a uvedl na trh model Logan. V témže roce se Dacii podařilo prodat 66 174 automobilů. Hranici 100 000 kusů značka pokořila už v roce 2008 kdy prodala 106 760ks. Kdo by čekal, že přesně za deset let toto číslo zpětinásobí! Takto strmý a přitom trvalý růst opravdu nemá obdoby.
Abychom zasadili úspěch Dacie do analogického kontextu. Podívejme se na tuzemskou Škodovku, které se začalo pod křídly Volkswagenu dařit přímo zázračně. Když VW Škodovku restartoval v roce 1994 uvedením modelu Felicia prodala značka toho roku 57 731 automobilů. Pokořit půlmilionovou hranici v ročních EU prodejích ji trvalo 19 let! Dacii stačilo o pět let méně.

Mnozí předpovídali Dacii, že jde jen o bublinu, trh se lacinými vozy nasytí a značka stejně jako zazářila, zase zhasne.

Neděje se tak a Dacia jak se zdá, dosud ani nedosáhla svého vrcholu. Zájem je takový, že jediné co firmu v rozletu limituje jsou kapacity továren. Čekací lhůty začínají být dlouhé pomalu jako na ručně stavěný italský supersport. Zájem ani omylem neutuchá. Krasojízda značky se dá očekávat i v budoucích letech. Klíčové modely totiž dostanou nové generace (Sandero, Logan, Dokker).

Úsměvné je, že ani po 15 letech od restartu Dacie zde nemáme přímou konkurenci pro tyto vozy. Většina značek má sice různé levné modely, ale žádná není na tento významný segment přímo orientovaná. S Dacií se Renaultu povedl majstrštyk, který se zapíše do dějin automotive byznysu.

Poznámka redakce: pokud máte zájem o vozy Dacia, kontaktujte autosalon AUTO CB v Plzni

AUTO CB, spol. s r.o.

Autorizovaný prodejce a servis vozů ŠKODA
Autorizovaný prodejce a servis vozů DACIA
Autorizovaný prodejce a servis vozů RENAULT

Nepomucká 487/119
326 00 PLZEŇ 

Telefon: 377 666 666
Email:
autocb@autocb.cz
Web:
www.autocb.cz
Facebook:
Auto CB Plzeň

Autor: AUTO CB, spol. s r.o. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka