Renovace podlah, tedy parketové nebo dřevěné podlahy

Dřevěné podlahy a zejména pak parkety představovaly ještě v nedávné době velmi oblíbenou součást každého domu. Nesmíme zapomenout, že podlaha je vlastně nejzatíženější částí domu a tak je nutné, abychom jí věnovali náležitou pozornost.

Cílená propagace v Plzni

Dřevěné podlahy a zejména pak parkety představovaly ještě v nedávné době velmi oblíbenou součást každého domu. Nesmíme zapomenout, že podlaha je vlastně nejzatíženější částí domu a tak je nutné, abychom jí věnovali náležitou pozornost. V minulosti byly především parkety v domech spíše movitější části obyvatelstva. Dnes bychom za takovou podlahu byli určitě rádi. Pokud tedy ukrýváme pod svým kobercem staré a zašlé parkety, můžeme mít krásnou a dokonalou podlahu, když parkety jednoduše zrenovujeme. Renovace podlah nám ze staré podlahy udělá zase krásnou a vzdušnou podlahu.

Parketová podlaha

Přirozený vzhled a krásu dřeva obdivujeme snad pokaždé, když si do bytu pořídíme něco ze dřeva. Parkety představují podlahu, která má svůj straktivní vzhled a může být také dominantou celé místnosti. Zejména ve velkých halách a místnostech, kde parkety představovaly mozaiku z různých druhů dřeva. Parketová podlaha vypadá krásně a má mnoho výhod, pokud tedy taková stará podlaha nevypadá zrovna nejlépe, můžeme ji dobře renovovat.

Profesionální firma

Renovace podlah by měla být svěřena především odborníkům. Pracovníci takových firem dobře ví, jak svou práci dělat dobře, mají mnoho praktických zkušeností a mohou nám samozřejmě poradit, zda se vůbec do renovace máme pouštět. Technik firmy přijede na místo, zjistí rozsah poškození podlahy a samozřejmě také urří, jaké máme možnosti renovace. Celková renovace podlahy, která je parketová nebo dřevěná je ale také i o finančních možnostech investora, takže v případě, že máme zájem o renovaci, měli bychom se informovat o tom, kolik taková renovace bude stát.

Renovace podlah má několik etap

Nejdříve je potřeba vyklidit místnost, abychom mohli zjistit veškeré nedostatky, které se mohou ukrývat i pod nábytkem a na jinak nedostupných místech. První prací při renovaci podlahy je broušení, které odstraní především starý nátěr a starý lak, nečistoty a dokonce i jemné rýhy a škrábance. Podlaha tak může dokonce změnit odstín a také se může podlaha snížit až o 2mm, ale na výsledku se vůbec nic nezmění. Dokonce bychom to ani jako laikové nepoznali.

Další etapa renovace podlah

Jako dlaší práce při renovaci podlahy je potřeba zjistit, v jakém stavu jsou jednotlivé parketové díly. Mohou se totiž mezi nimi vyskytnout mezery, které je třeba samozžejmě odstranit. Také se může objevit vrzání parket, dolíky nebo jiné mechanické poškození. Vše jde docela dobře odstranit a to za pomoci speciálního podlahářského tmelu. Ten se nanese jen na postiřená místa nebo se nanese celoplošně. Pokud jsou ovšem některé parkety zničeny tak, že je není možné opravit ani broušením, musíme je vyloupnout z mozaiky a nalepit místo nich nové. Podklad ale musí být náležitě očistit, vyrovnat a vyhladit. Jen tak bude nový parketový díl sedět tak akorát.
Jakmile bude tmel dobře zaschnutý, můžeme přejít opět na broušení, tentokrát do hladka. Tak, jak vybrousíme podlahu v této fázi, takový bude její povrch. Pokud jsou parkety vybroušeny, přichází na řadu posldení fáze a tou je povrchová úprava.

Lakování nebo olejování

Tyto povrchové úpravy jsou výhodné zejména proto, aby nám taková podlaha vydržela co možná nejdéle. Lakování se provádí v několika vrstvách a plné zatížení takové podlahy je možné až po několika dnech. Olejování nebo voskování rovněž přispívá k ochraně dřeva před mechanickým poškozením.

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka