Šest tipů pro cyklisty jak si poradit se terénem

Přečtěte si užitečných 6 tipů jak ovládnout terén na kole.

Cílená propagace v Plzni

1. PUMPUJTE A KOPÍRUJTE TERÉN!

Pokud se na jízdním kole řítíte z kopce, práce s tělem v rozbitých úsecích je výrazně rychlejší a bezpečnější než šlapání. Při šlapání můžete také zachytit pedálem o nerovnost, kořen nebo kámen. Svými pohyby kopírujte terén a výsledky uvidíte hned.

2. EFEKTIVITA

Zbytečně rychlé šlapání zvyšuje nebezpečí pádu, ubírá sil a taky vede k příliš prudkému brzdění v zatáčkách, což ve výsledku zpomalí vaši jízdu. Snažte se udržet takovou rychlost, abyste efektivně využili své síly, dosáhli co nejlepšího času a zároveň neohrozili vlastní bezpečí.

3. SOUSTŘEDĚNÍ

Až se chytíte řídítek a šlápnete do pedálů, zapomeňte na všechno ostatní, vy, trať a kolo jste to jediné, co je v tuto chvíli důležité. Pokud jste nesoustředění, napětí, nervózní nebo vystresovaní, projeví se to i na vaší jízdě, a to chybami, které můžou vést až k pádům nebo horšímu požitku z jízdy.

4. HLAVU VZHŮRU

Čím dál před sebe se díváte, tím je rychlost pocitově nižší. Máte více času na výběr stopy, a úsek projedete bezpečněji a plynuleji.

5. POZOR NA RYCHLOST

Rychlost snižujte v dostatečné vzdálenosti před zatáčkou. Pokud budete brzdit před zatáčkami, a ne v nich, tak dokážete zatáčkou projet mnohem rychleji a s větší jistotou.

6. ŽEHLETE TERÉN

Zde opět platí rada, abyste se při jízdě dívali co nejvíce dopředu. Vždy se snažte najít co nejhladší a nejčistší stopu bez zbytečných překážek, které by vás mohly přibrzdit nebo ohrozit.

Zdroj: Cykloservex.cz - specialista na jízdní kola 4EVER  

Autor: CYKLOSERVEX Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka