Škoda Electric dodá nové trolejbusy pro Plzeň

Škoda Electric dodá v letošním roce flotilu nových trolejbusů pro město Plzeň.

Jarní servisní akce AUTO CB

Škoda Electric dodá v letošním roce flotilu nových trolejbusů pro město Plzeň. Nový kontrakt uzavřený v minulých týdnech zní na osm vozidel typu 26Tr. Hodnota zakázky je zhruba 77 milionů korun.

„Cestující v Plzni semohou těšit na komfortní, plně nízkopodlažní trolejbusy s širšími uličkami mezisedadly. Snazší nástup a výstup pasažérů je usnadněn pomocí tzv. kneelingu, kdyse trolejbus nakloní až k hraně chodníku. Pohodlí při jízdě zlepšuje takévýkonný systém vytápění a přehledný informační systém,“ říká obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr, podle kterého samozřejmě nechybí ani vyklápěcí plošina pro vozíčkáře.

Škoda Electric uzavřela s Plzeňskými městskými dopravnímipodniky, a.s. (PMDP) rámcovou kupní smlouvu na dodávku až třicetidvanáctimetrových nízkopodlažních trolejbusů letos na jaře. Rámcová smlouvabyla uzavřena na období let 2015 až 2017, předmětem dodávky jsou variantnětrolejbusy bez pomocného pohonu a trolejbusy s pomocným bateriovým nebodieselovým pohonem. Na základě této smlouvy Škoda Electric již loni vyrobila adodala první čtyři nové trolejbusy, podle aktuální dohody bude v roce 2016následovat dalších osm. Celková hodnota kontraktu potom převyšuje 340 milionůKč.Plzeňská společnost navazuje na dodávky stejných vozidel zpředchozích let. Škodovka dodala v letech 2010 až 2014 plzeňskému dopravnímupodniku PMDP celkem 26 vozidel.

V poslední době pracovala plzeňská firma i nařadě exportních zakázek. Nedávno například firma dokončila dodávku flotily 120trolejbusů pro městský dopravní podnik v Bratislavě, když v období od dubna2014 do konce září 2015 dodala vozy za zhruba dvě miliardy korun. ŠkodaElectric aktuálně pro export například vyrábí trolejbusy pro hlavní městoLotyšska Rigu či slovenský Prešov.

Autor: ŠKODA ELECTRIC a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
15.01.2016 12:26



1 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka