ŠKODA ENYAQ iV

Nová ŠKODA ENYAQ

Jarní servisní akce AUTO CB

ŠKODA ENYAQ iV odhaluje detaily: pohon zadních kol, pět stupňů výkonu

První elektrické SUV značky ŠKODA, model ENYAQ iV, si budou moci zákazníci pořídit v řadě verzí. Chybět nebude ani sportovní RS.

Automobilka ŠKODA AUTO odhaluje první detaily o modelu ŠKODA ENYAQ iV, který bude k dispozici v široké nabídce verzí. Zároveň si můžete prohlédnout fotografie z testování, při němž byl vůz maskovaný kamufláží.

S délkou 4 648 a šířkou 1 877 milimetrů bude sériové elektrické SUV ENYAQ iV jen o málo menší než klasicky koncipovaný model ŠKODA KODIAQ. Výška 1 618 mm ovšem jasně naznačuje, že ENYAQ iV bude dynamičtěji založený. Přesto se mohou zájemci i první elektrické SUV značky ŠKODA těšit na velkorysý vnitřní prostor, který vytváří dojem obývacího pokoje. Podtrhuje ho nový koncept interiéru, který si zákazníci mohou vybrat v několika úpravách a kde ŠKODA AUTO poprvé v sériovém voze používá udržitelné materiály, například kůži činěnou extraktem z oliv.

ŠKODA ENYAQ iV za velkorysý vnitřní prostor vděčí i platformě MEB, která ukládá trakční baterie do podlahy vozu a posádce ponechává maximální prostor. Důkazem prostornosti je objem zavazadlového prostoru 585 litrů. Model ŠKODA ENYAQ iV tak bude dynamický, ale zároveň praktický elektromobil.

 Zákazníci si budou moci model ŠKODA ENYAQ iV pořídit v několika provedeních s pohonem zadních, nebo všech kol, třemi různými kapacitami baterie a v pěti verzích celkového výkonu. Základním stupněm bude ŠKODA ENYAQ iV 50 s baterií o kapacitě 55 kWh, který bude mít na zadní nápravě elektromotor o výkonu 109 kW a slibuje dojezd až 340 kilometrů na jedno nabití. Druhou možností bude ŠKODA ENYAQ iV 60 s elektromotorem o výkonu 132 kW a baterií s kapacitou 62 kWh. Tato varianta nabídne dojezd až 390 kilometrů.

Nejdelší dojezd, až 500 kilometrů, umožní verze ŠKODA ENYAQ iV 80 s baterií o kapacitě 82 kWh a elektromotorem s výkonem 150 kW. Baterii o nejvyšší kapacitě využijí i dvě verze s pohonem všech kol, které budou mít kromě elektromotoru na zadní nápravě i druhý elektromotor vpředu. Verze ŠKODA ENYAQ iV 80X bude mít výkon 195 kW, sportovně založené provedení vRS pak nabídne 225 kW. Nejdynamičtější varianta umožní zrychlení z nuly na 100 km/h za 6,2 sekundy a maximální rychlost 180 km/h. Obě varianty s pohonem všech kol nabídnou dojezd až 460 kilometrů.

Nabíjení bude možné až výkonem 125 kW, což přinese možnost dobít baterii z deseti na 80 % za čtyřicet minut

Fotogalerie
Autor: AUTOSERVIS NEDVĚD, s.r.o. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 13.05.2020 14:59



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka