Tip na výlet - Lesní naučná stezka Sulislav

Vydejte se na nedávno zbudovanou lesní stezku nedaleko přehrady Hracholusky. Cestu po ní vám zpříjemní altány připravené k odpočinku a posezení, příděl zajímavých informací z historie i současnosti okolních lesů dodají informační tabule. Cestou můžete také vyzkoušet pocitový chodníček a zastavit se u zdejší kapličky.

Cílená propagace v Plzni

První zastavení se nachází nedaleko obce Sulislav na rozcestí u Jánského rybníka zvaného také Křivý. Zde jsou v blízkosti altánu první dvě tabule, které návštěvníky uvedou na trasu stezky. Kaplička svatého Eustacha je hned u následujícího zastavení. Takových míst je na stezce celkem 11 a celá trasa je dlouhá téměř 7,5 km, jsou na ní také dvě výraznější stoupání. Lze ji obejít svižným krokem za 2 hodiny. Když však zvolíte volné vycházkové tempo, potrvá trasa i přes 3 hodiny. Trasa je okružní a dovede vás zpět do výchozího bodu. Pokud nebudete mít tolik času, nezoufejte, stezku si můžete na třech místech zkrátit, vypustit několik zastavení a dorazit tak do cíle podstatně dříve. Samozřejmě můžete také stezku projet na kole vhodném na lesní cesty.

Kaplička u druhého zastavení je zasvěcena svatému Eustachovi. Ten je patronem lovců, lesníků a lidí, kteří pracují v lesích. Je mu zasvěcena, aby je ochraňoval před vším zlým, co je může v lese při práci potkat. Má chránit nejen je, ale i les samotný.

Celý tento projekt byl realizován pod záštitou p. Součka z Lesů města Stříbra s.r.o. Grafický design a fotografie informačních tabulí včetně jejich výroby jsou dílem firmy Photopaul, altánky a stojany tabulí vyrobilo umělecké truhlářství p. Jana Dlouhého. Celý projekt mohl vzniknout díky financování z dotačního programu rozvoje venkova EU.

Příjemnou cestu vám přeje Photopaul – realizátor části projektu a autor textu a fotografií. 

Fotogalerie
Autor: Photopaul Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 02.12.2021 14:30




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka