Tipy na zimní turistické výlety po Šumavě

Vypadá to, že se do zahraničí jen tak hned nepodíváme a výlety do přírody jsou tak nejspíš jedinou možností sportovního vyžití spojeného s poznávání naší země. Ať už se tedy rozhodnete pro jednodenní výlet, nebo se odhodláte do několikadenního výletu s přespáním v přírodě, vaříme, že některý z našich tipů vás zaujme

Cílená propagace v Plzni

Kvalitní vybavení je základ

Především na vícedenní výlety je třeba zvolit dobré vybavení. Pokud se chystáte na přespání v lese, vyplatí se nepodcenit výběr kvalitního spacáku, obzvláště pokud se noční teploty již mohou někdy blížit k nule či dokonce klesnou pod nulu. Doporučujeme zvolit pro jistotu teplejší spací pytel, pokud si s výběrem spacáku nevíte rady, můžete si přečíst recenze spacáků.

Kromě bundy, náhradního oblečení a kvalitní obuvi je dobré se zaměřit důkladněji na výběr batohu. Špatně zvolený batoh vám může po několika kilometrech značně zpříjemnit chůzi. Pokud tedy nemáte s výběrem turistického batohu příliš zkušenosti, zkuste se zaměřit více na známé a ověřené značky. Velký výběr batohů nabízí třeba eshop Bezvasport.cz, při nákupu zde můžete ušetřit využitím slevy na Bezvasport.

Při vícedenním výletu do přírody nezapomeňte také na plynový vařič, a náčiní k přípravě jídla. Hodí se i také alespoň základní léky a zdravotnický materiál k drobnému ošetření.

Medvědí stezka

Tato malebná naučná stezka je dlouhá 14 kilometrů a jedná se zároveň o nejstarší naučnou stezku na Šumavě. Stezka začíná ve vlakové zastávce Ovesná a končí u zastávky Černý kříž. Jedná se o ideální cestu na jednodenní výlet nebo můžete Medvědí stezku spojit i s dalšími místy Šumavy a výlet si tak prodloužit až na několik dnů. Celá stezka se táhne kamenitým a hornatým lesním terénem, jehož cílem je medvědí vyhlídka s krásným výhledem na Jelenskou horu.

Stezka krále Šumavy

Tato cesta je také známá pod označením “Stezka 54”, jedná se totiž o převaděčskou trasu, kudy prchali lidé běhěm totality za svobodou. Stezka je dlouhá přibližně 25 kilometrů a jedná se tak o ideální trasu na jednodenní až dvoudenní výšlap. Stezka je známá především díky pašerákovi a převaděči jménem Kilian Nowotny, který během komunistické totality převedl do Německa spoustu lidí. Trasa začíná ve Vimperku a jedná se o poměrně náročný výlet, navzdory své obtížnosti však nabízí trasa spoustu krásných míst.

Kvilda

Kvilda je známá především díky svým nízkým teplotám, na tomto místě pravidelně padají rekordně nízké teploty a jde pravděpodobně o nejchladnější místo v Česku. Okolí Kvildy je však velice krásné a vhodné pro jakékoliv výlety. Pokud budete mít kolem Kvildy nebo rovnou přes ni cestu, doporučujeme se zde zastavit a porozhlédnout se po okolní malebné krajině.

Klášterecký viadukt

Klášterecký viadukt je spíše možný cíl vaší cesty než cesta samotná. Tatko na našem území unikátní a zajímavá stavba jistě zaujme každého již na první pohled. Viadukt byl postavený v roce 1900 a již tehdy se jednalo o impozantní technické dílo. Přes viadukt vedou železniční koleje a celý výjev působí uprostřed panenské přírody velice zajímavě.

Zdroj obrázku: Roman Slejmar / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka