V Plzni zahájila činnost nová organizace Spolek Aleš, z.s.

Představujeme vám Spolek Aleš, který se věnuje dobrovolnickým programům, zaměřeným na osoby s mentálním a kombinovaným postižením. Nabízíme možnost dobrovolnických aktivit.

Cílená propagace v Plzni

Nově založený Spolek Aleš, z.s. nabízí lidem s mentálním postižením v Plzni projekty, ve kterých je dětem umožněno po absolvování školní docházky opakovat učivo a upevňovat znalosti a návyky. Spolupracuje se Základní školou speciální, ale do programu se mohou zapojit i dospělí lidé s mentálním postižením, např. absolventi základních škol speciálních a základních škol praktických. Projekty poskytují  možnost doučování a společného trávení volného času. A navíc, ani ten nejideálnější rodič nedokáže dětem nahradit kamarády. Projekty spolku spojují obojí. Nabízejí rodičům dětí s mentálním postižením možnost setkávání a kamarádství dítěte s dobrovolníkem, opakování učiva či volnočasové aktivity.

Podpora integrace dětí s postižením významná pro celou společnost, kde stále přetrvává tendence vyčleňovat lidi s mentálním postižením ze života. V rámci kontaktu s dobrovolníkem se oba, dobrovolník i dítě, učí s druhými vycházet, navazovat a udržovat vztahy, sdílet svá přání a v neposlední řadě opakovat a prohlubovat znalosti, získané ve škole. Dobrovolnická pomoc vychází z  přání dobrovolníků a potřeb spolku.

Bližší informace naleznete na stránkách spolku www.spolek-ales.webnode.cz.

Pokud vás činnost spolku zaujala a máte chuť si vyzkoušet dobrovolnictví v praxi, stačí na webových stránkách vyplnit kontaktní formulář a poté přijít na první schůzku, kde se domluvíte se na konkrétních aktivitách, při kterých chcete pomáhat a také to, kde je aktuálně vaše pomoc nejvíce potřebná. Při dobrovolné pomoci za čas sami zjistíte, že pomoc druhým pomáhá nejen jim, ale obohacuje i vás…

Autor: Spolek Aleš Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 17.11.2015 15:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka