Víte, co jsou římské rolety?

Římské rolety patří mezi nadčasovou stínící techniku, která nikdy nevyjde z módy. Dodají vašemu interiéru punc luxusu a rozzáří ho svým originálním designem. Pokud chcete vtisknout interiéru nezaměnitelný styl a zároveň ochránit svou domácnost nebo kancelář před zvědavými pohledy, přečtěte si více o římských roletách, které pořídíte pro každé okno!

Jarní servisní akce AUTO CB

Římské rolety ze záclon

Římská roleta ze záclon neboli římská záclona vnese do domácího prostředí vzdušnost a lehkost. Tato roleta se šije z bílé látky i různých barevných odstínů. Na rozdíl od klasických látkových rolet jsou římské záclony obvykle pratelné. Tím je dokonale zbavíte všech nečistot a alergenů. Ovládají se ručně řetízkem nebo přes ovladač motůrkem. Římské rolety ze záclon sice méně stíní, zato se stanou módním prvkem v interiéru. Hravě je nainstalujete na velké prosklené plochy i střešní okna. Montáž rolet vám zabere jen pár minut a krášlit vám budou domov po dlouhé roky.

Víte, jak ušít římské rolety?

Šikovné dámy a zruční pánové si mohou římské rolety ušít sami. Pokud jsou ruční práce vaším koníčkem a rádi zvelebujete svou domácnost za pár korun, pusťte se do výroby římských rolet. Na internetu najdete hned několik návodů s fotografiemi i videonávody. Římské rolety vám po dokončení budou připomínat vzhůru skládanou záclonu nebo závěs. Zvolit můžete průhlednou, poloprůsvitnou i zatemňovací látku – záleží na vás, co od římských rolet požadujete. Někomu stačí jako dekorace, jiní je chtějí pro zastínění nebo navození tmy.

Uchycení římských rolet

U odborných firem si můžete objednat rolety do oken s montáží nebo bez montáže. Římské rolety se uchycují do stropu či na zeď nad okno a pomocí navíjecího mechanismu je podle libosti spouštíte přes okno nebo je rolujete vzhůru. Rolety s menší šířkou snadno regulujete řetízkovým ovládáním, rolety s větší šířkou lehce ovládáte navíjecím mechanismem s motůrkem a dálkovým ovladačem. V místnosti s několika roletami vám postačí jeden dálkový ovladač. S montáží si ale nemusíte dělat starosti. Odborné firmy ukotví rolety každé velikosti a předvedou vám jejich ovládání.

Údržba římských rolet

Římské rolety můžete vyčistit několika způsoby, ale vždy si přečtěte pokyny od výrobce. Správnou péči vám poradí také prodejci stínící techniky, kteří vám prozradí mnoho tipů na čištění. Některé rolety můžete vyprat v pračce na jemné praní bez otáček, popřípadě v ruce. Ještě vlhkou roletu pověste, aby se narovnala. Ujistěte se, že znáte postup, jak spuštěnou roletu správně sundat. Nemusíte ale riskovat poničení římských rolet a můžete je odnést do čistírny nebo si můžete pozvat firmu, která se zabývá čištěním rolet. Technik demontuje rolety, odveze je na čištění, přiveze zpět a nainstaluje na své místo.

MK Rolety – to jsou odborníci na stínící techniku

Zorientovat se ve stínící technice není vůbec lehké. Vydejte se do vzorkovny Stínící technika – MK rolety v Praze ve Stodůlkách a omrkněte stínící systémy. Odborní pracovníci vám všechno srozumitelně vysvětlí, doporučí vhodné stínění a zodpoví vaše dotazy. Pomohou vám vybrat interiérovou i exteriérovou stínící techniku s ohledem na vaše požadavky a potřeby. Jednotlivé vzorky si můžete osahat a odjet s řešením pro váš interiér. Římské rolety vás nikdy neomrzí. Obávat se nemusíte ani netypického tvaru nebo velikosti vašich oken. Společnost MK rolety vám zajistí římské rolety šité na míru pro vaše okna. Svěřte se do rukou odborníků z této společnosti a zdokonalte svůj interiér novou stínící technikou!

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka