Výběr kávovaru na kapsle

Pro ty z vás, kteří šetříte čas, kde se dá, a stále chcete dobrou kávu, je kávovar na kapsle skvělou volbou. Každý den v kavárně citelně poznáte ve svém rozpočtu a mlít si vlastní kávu nechcete. Jaký kávovar na kapsle si vyberete?

Cílená propagace v Plzni

Jen určité typy kávovarů mají univerzální kapsle


Ve velkém provozu, kdy do firmy přichází návštěvy, je kapslový kávovar vysvobozením. Doma je ale upotřebíte také. Celá příprava kávy se smrskla na pouhé zapnutí přístroje, vložení šálku pod trysku a kapsle do přístroje. Pak už si jen vychutnáte dobrou kávu.


Stejně jako u tiskáren a jejich náplní, každá značka kávovaru má vlastní typ kávových kapslí. U většiny kávovarů jste takodkázáni na jedinou řadu kapslí dané firmy. Některé kávovary ale umožňují zakoupení i jiných značek – jsou to např. Nespresso a Dolce Gusto.


Zjistěte si dopředu, na kolik vás vyjde jedna káva (standardně 7 – 13Kč). Levný přístroj se totiž může pak velmi prodražit.


Těchto pět parametrů berte v potaz při volbě kávovaru


Kapslové kávovary jsou překrásné svým designem. Nezapomeňte ale nakouknout i pod jejich povrch.


  • Tlak čerpadla – vysoký tlak je důležitým parametrem – umí udělat dobrou kávu.Tlakové čerpadlo u kapslových kávovarů umí od 15 mbar a výše.

  • Velikost nádržky na vodu – u malých kávovarů začínáme od 0,6 l a u velkých je standard na1 l. Zvažte provoz kávovaru u vás.

  • Hmotnost kávovaru – bytelné kávovary váží až 4 kg, hmotnost obecně začíná okolo 2 kg.

  • Automatické čištění a odvápnění– v některých částech České republiky je velmi tvrdávoda. Proto předcházejte usazování vodního kamene uvnitřv přístroji. Některé to udělají za vás.

  • Energetická úspora – zjistěte si, za jak dlouho při nečinnosti přístroj přejde do stand-bymódu a také hledejte, jaký má příkon.


Kávovary na kapsle nabízí jednoduchou obsluhu, ale mají i své nevýhody


Rychlá a jednoduchá příprava je nespornou výhodou tohoto typu kávovarů.Díky velké nabídce kapslí si můžete dopřát nejen espresso,ale i capuccino a latté (dokonce i čaj).

Kávovary na kapsle jsou designovým doplňkem interiéru a na trhu je opravduz čeho vybírat.


Slaboustránkou je ekologická zátěž životního prostředí. Kapsle jsou na jedno použití a existuje jen málo výrobců, kteří nabízejí znovu plnitelné kapsle.

Na co při výběru kávovaru nezapomenout


  • Spočítejtesi cenu jedné kávy podle typu kapslí do kávovaru, který sichcete pořídit.

  • Stanovtesi rozpočet (ceny kávovaru jsou od 1 000 Kč do 13 000Kč).

  • Zvažtedenní provoz a podle něj vyberte kávovar s určitou velikostí nádržky a také příkonem (ekonomičnost provozu).


Předkoupí si na tyto otázky odpovězte a vyberte si ten správný model pro vás.

Autor: Tomáš Nov Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 8 roky

    Ahoj,

    poradte mi ale, kde kupovat kapsle. Kdyz jsem byla v albertu, tka maji jen urcity druh. Ninternetu jsem narazila na par prodejcu třeba https://www.vsevyhodne.cz/kava-a-caj/cremesso-kavovary-a-kapsle/ a další, kde ty kapsle vychazeji levne. Existuje ale nejaka univerzalni? Nebo znovu plnitelná kapsle? Díky, Olga

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 24.08.2016 07:51




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka