Zástupci vedení kraje se sešli se zaměstnanci Sušické nemocnice

Hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová se v doprovodu náměstka  pro oblast ekonomiky, investic a majetku Pavla Karpíška setkala s vedením a zaměstnanci Sušické nemocnice.

Cílená propagace v Plzni

Setkání navazovalo na jednání o budoucnosti nemocnice, které se uskutečnilo v květnu na krajském úřadě.

Hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová se na květnovém jednání o budoucnosti Sušické nemocnice zavázala navštívit Sušici a Sušickou nemocnici a setkat se s jejími zaměstnanci. Cílem tohoto setkání, které inicioval starosta města Sušice Petr Mottl, bylo seznámit zdravotnický i nezdravotnický personál s variantními nabídkami Plzeňského kraje a možnostmi podpory při provozování nemocnice v Sušici.
Hejtmanka v úvodu poděkovala za skvělou spolupráci Sušické nemocnice v době pandemie i bezchybnou organizaci testování a očkování v současné době. Zároveň vyzdvihla nezastupitelnou roli nemocnice v rámci zdravotní péče poskytované v Plzeňském kraji.
 „Přijeli jsme si se zaměstnanci popovídat o variantách, o kterých uvažujeme a které budeme předkládat k vyjádření Radě Plzeňského kraje 28. června. Následně je pak bude projednávat také vedení města Sušice,“ upřesňuje cíl setkání hejtmanka Mauritzová a pokračuje: „Také jsme chtěli všechny zaměstnance ubezpečit, že v případě, že by zvítězila varianta, že nemocnici bude provozovat Plzeňský kraj, jsme připraveni všechny zaměstnance převzít. Uvědomujeme si, že bez zaměstnanců nemůže fungovat žádná nemocnice, a proto nám záleží na tom, aby se situace zklidnila.“

Varianty k jednání, které navrhl Plzeňský kraj:
 První varianta k jednání obsahuje návrh, ve kterém nemocnici i nadále provozuje město Sušice a kraj se na jejím chodu podílí finančně.
Druhá varianta počítá s tím, že Sušickou nemocnici bude provozovat kraj spolu se svými dalšími krajskými nemocnicemi.
Plzeňský kraj vyzval prostřednictvím hejtmanky Mauriztové představitele města Sušice, aby přišli případně se svými variantami řešení.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka