Zcela nový Hyundai KONA Hybrid

Hyundai Motor rozšiřuje nabídku v oblíbené a oceňované modelové řadě KONA zcela novým modelem KONA Hybrid.

Cílená propagace v Plzni

Hyundai tímto přirozeným krokem reaguje na požadavky evropských zákazníků, kteří chtějí mít na výběr více ekologických modelů s karoserií SUV.

Loni představil korejský výrobce automobilů své první zcela elektricky poháněné malé SUV, KONA Electric. Od uvedení modelové řady KONA na trh v říjnu 2017 bylo v Evropě prodáno již téměř 120 000 těchto vozů.

Oceňovaná modelová řada KONA
Poptávka evropských zákazníků po modelové řadě KONA s elegantním designem překonává očekávání. Model KONA během prvního roku prodeje oslovil nové skupiny zákazníků a výrazně přispěl k dalšímu posílení postavení značky Hyundai ve velmi módním segmentu kompaktních SUV. Pozoruhodná globální poptávka zejména po oblíbené verzi KONA Electric s výkonným pohonem a dlouhým dojezdem dokonce překonala původní plány společnosti Hyundai.

Modely KONA a KONA Electric se mohou pochlubit nejen prodejními úspěchy, ale i ziskem mnoha ocenění během uplynulých 18 měsíců. Loni se model KONA dočkal mezinárodního uznání v podobě ocenění iF Design Award za přitažlivý vnější design. Španělský deník ABC jmenoval model KONA svým „Vozem roku 2019“. Elektromobil KONA Electric je oceňován za své ekologické vlastnosti. Ve švýcarské anketě „Vůz roku 2019“ byl vyhlášen „Nejzelenějším vozem ve Švýcarsku“. Zcela elektricky poháněné SUV Hyundai si v roce 2018 odneslo ocenění „Vůz roku“ také z ankety „Next Green Car Awards“ ve Velké Británii, vítězství si připsalo též v České republice v anketě „Zelené auto roku 2018“. A to je jen několik příkladů z mnoha dalších ocenění.

Je přirozeným rozšířením oblíbené modelové řady
KONA Hybrid navazuje na úspěchy modelů KONA a KONA Electric. Zákazníkům je tak nabízeno další SUV pro ekologickou mobilitu, které splňuje jejich požadavky.

Zcela nový model KONA Hybrid je vybaven zážehovým čtyřválcem Kappa GDI 1,6 litru s přímým vstřikováním, který poskytuje nejvyšší výkon 77 kW. Elektromotor s permanentním magnetem dosahuje nejvyššího výkonu 32 kW. Dále nabízí celkový nejvyšší výkon hybridní soustavy 103,6 kW.

Vylepšené technologie včetně systému Blue Link®
Telematický systém umožňuje řidičům na dálku zamykat a odemykat vozidlo prostřednictvím aplikace pro chytré telefony.

Na přání dodávaný multimediální a navigační systém zobrazuje širokou škálu užitečných informací na 10,25“ dotykovém displeji s funkcí děleného zobrazování a umožňuje hlasové ovládání v šesti jazycích s využíváním znalostí z cloudu. Displej lze individualizovat dvěma verzemi hlavní plochy a editováním zobrazovaných ikon a funkcí.

Standardním systémem v oblasti konektivity je Display Audio. Uživatelská plocha chytrého telefonu je přenášena na 7“ displej prostřednictvím systému Android Auto nebo Apple CarPlay. Zákazník obdrží pětileté předplatné zdarma, a může tak využívat funkci vyhledávání zajímavých cílů a nejaktuálnější informace o počasí, dopravě, místech s měřením rychlosti jízdy, nejbližších čerpacích stanicích včetně polohy a cen, o parkovacích místech v ulicích i parkovacích budovách a rovněž o prodejcích a servisech Hyundai v okolí.

Velký displej nabízí také specifické informace o hybridním systému v názorných grafických zobrazeních. Nabídku v oblasti konektivity završuje na přání dodávaný průhledový displej, který promítá důležité provozní informace přímo do zorného pole řidiče.

Modernizovaný vnitřní design a komfortní výbava
Kromě uvedených komfortních prvků výbavy je k dispozici specifická paleta barev interiéru. Barevný paket zahrnuje bílé ozdobné rámečky kolem výdechů ventilační soustavy a páky voliče převodovky, leskle černé ozdobné prvky na klikách dveří, ramenech volantu a rámečcích výdechů ventilační soustavy a šedé čalounění stropu.

Na přání se dodává vyhřívání volantu, které poskytuje příjemné teplo dokonce i v nejchladnějším počasí. Elektricky nastavitelná sedadla vpředu mohou být na přání vybavena systémem třístupňového odvětrávání a vyhřívání pro komfortní cestování za jakéhokoli počasí. Také sedadla vzadu mohou mít na přání funkci vyhřívání pro maximální komfort cestujících.

Vylepšen byl také elegantní design exteriéru
Příď vozidla definuje charakteristická kaskádovitá maska chladiče značky Hyundai. Po jejích stranách jsou umístěny dvojité světlomety, nabízené s technologií LED.

Při uvedení na trh bude k dispozici exkluzivní kombinace modrého odstínu Lagoon a černé střechy. Zákazníci budou mít kromě toho na výběr dalších 26 barevných kombinací, jimiž si mohou přizpůsobit vzhled vozu vlastnímu vkusu.

Rozšířená bezpečnostní výbava
Vynikající bezpečnostní výbava zcela nového modelu KONA Hybrid zahrnuje asistenta pro odvrácení kolize s překážkou vpředu s funkcí detekce chodců a cyklistů. Zákazníci si mohou na přání objednat chytrý adaptivní tempomat s funkcí Stop & Go. Tento systém nabízí nad rámec konvenčního tempomatu vyspělé bezpečnostní funkce, jako je automatické brzdění.

Na přání dodávaný asistent řízení v jízdním pruhu spolupracuje s chytrým adaptivním tempomatem s funkcí Stop & Go, aby byla zajištěna nejvyšší míra komfortu. Vůz je udržován uprostřed jízdního pruhu, což zaručuje bezpečnou jízdu dokonce i v kolonách během dopravní špičky. Na přání dodávané inteligentní upozorňování na omezení rychlosti rozpoznává dopravní značky pomocí přední kamery a informací z navigačního systému, přičemž v reálném čase zobrazuje na displeji dopravní značky omezující rychlost jízdy a zakazující předjíždění. Mezi další systémy, dodávané na přání, patří asistent pro sledování slepého úhlu a asistent pro upozorňování na vozidla přijíždějící ze stran při couvání, zatímco asistent pro rozpoznávání únavy řidiče, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a asistent dálkových světel patří ke standardní výbavě.

Asistent pro hospodárnou jízdu ECO-DAS
Vůz je vybaven multimediálním systémem s 10,25“ displejem a asistentem pro hospodárnou jízdu ECO-DAS (ECO-Driving Assist System), který snižuje spotřebu paliva. Integrovaný asistent pro setrvačnou jízdu analyzuje informace navigačního systému o průběhu trasy a upozorňuje řidiče na úseky, v nichž je vhodné snížit rychlost jízdy. Účelem této funkce je snižovat spotřebu paliva a minimalizovat používání brzdové soustavy. Asistent pro setrvačnou jízdu lze aktivovat v režimu Eco při jízdě rychlostí 40 až 160 km/h.

Systém Eco-DAS zahrnuje také systém předvídavého řízení energetických toků, který řídí nabíjení a vybíjení akumulátorů ve stoupáních a klesáních, aby se maximálně využívala jejich kapacita.

Optimalizovaná jízda
K potěšení z jízdy přispívají vynikající provozní vlastnosti a pohotové řazení 6stupňové dvouspojkové převodovky. Posunutím páky voliče převodovky vlevo aktivuje řidič režim Sport. Páčky na volantu lze používat k manuálnímu řazení.

Zcela nový model KONA Hybrid bude na český trh uveden v průběhu druhé poloviny letošního roku.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Poznámka redakce: Pokud vás zajímají auto novinky, zvýhodněné cenové nabídky nových vozů, nová auta za akční ceny anebo zajímavé marketingové kampaně zaměřené na prodej nových automobilů, doporučujeme vám navštívit stránku nová auta v akci. Hledáte ověřená skladová auta s garantovanými parametry? Navštivte stránku skladové vozy ihned k dodání.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 06.06.2019 09:49



1 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka