Natali Santini - Výtvarné umění

pá 29.03.2024 - 26.04.2024 08:30 Dobřanská galerie

Akce ukončena !



Výstava "Hvězdná záře" švédské ilustrátorky a sopranistky Natali Santini. Tématem výstavy je všudypřítomná zář, kterou lze vnímat v nejšťastnějších momentech života i v jeho nejtemnějších chvílích. Společným jednotícím prvkem všech vystavovaných děl je čistý a jedinečný styl, který citlivě propojuje realismus s grafickými prvky, a to s důrazem na barevnou harmonii a promyšlený vizuální kontrast. Dobřanská galerie - nám. T.G.M. 5, Dobřany, okres Plzeň-Jih. Od 29. 3. 2024 do 26. 4. 2024.


Autorka ve svých dílech zachycuje svět hlavně ze svého úhlu pohledu. Hlavními postavami vystavených prací jsou většinou dívky, ať již pouze postávající či prožívající intenzivní emoce. Ženské postavy jsou vyobrazeny jako sebevědomé hrdinky a dobrodružky, ale i jako křehké bytosti na pokraji zhroucení. Po řadě měsíců, které vystavovatelka strávila tvorbou a výtvarnými studiemi ve svém pražském ateliéru, je jejím záměrem navázat dialog s veřejností a pomoci jí poodhalit doposud skryté světy a současně přiblížit cestu k sebepoznání.

Vystavovaná kolekce obsahuje jednak ilustrace, které představují silnou osobní zpověď autorky a jednak část portfolia jejich ilustrátorských prací, ve kterých prezentuje různé výtvarné techniky a profesní dovednosti. Podstatná část předkládané sbírky je dnes již ve vlastnictví soukromých, převážně zahraničních sběratelů výtvarného umění.

www.natalisantini.com www.kacko.cz

FB: NataliSantiniArt | IG: NataliSantini


Komentujte...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
  • náměstí T.G.M. 5, Dobřany, PSČ 334 41