ZPRÁVY Kultura Plzeň

Dvě kultovní komedie Monty Python ovládnou na Velký pátek Kino Beseda

Pouze na krátkou dobu přichází do kin dvojice kultovních komedií legendární britské skupiny Monty Python. Jejich první celovečerní snímek Monty Python a Svatý grál spatřil světlo světa téměř před padesáti lety.

0

Včera REGIONPLZEN.CZ

Plzeňská PechaKucha Night zve na posledních osm večerů

Úspěšná PechaKucha Night Plzeň začíná odpočítávat svůj konec. Organizátoři této inspirativní akce, jež v Plzni začala před 12 lety, se rozhodli do konce příštího roku uspořádat posledních 8 večerů na 8 unikátních místech.

0

Před 3 dny REGIONPLZEN.CZ

Jeden svět nabídne v Plzni filmy o lidských právech

Už příští týden začíná Mezinárodní filmový festival o lidských právech Jeden svět v Plzni. Představí 25 dokumentů, 6 snímků ve virtuální realitě, nabídne debatní program se zajímavými hosty a hostkami nebo krátké filmy pro děti.

0

Před 5 dny REGIONPLZEN.CZ

Oppenheimer, Přišla v noci. Kino Beseda nasadilo do programu oceněné filmy

Kdo ještě neviděl nebo by se chtěl znovu podívat na filmy, které byly o víkendu oceněny soškou Oscara nebo Českého lva, má šanci v plzeňském Kině Beseda.

0

Před 6 dny REGIONPLZEN.CZ

Březnová Beseda: Cestování, Caveman i hity Petra Nováka

Již tuto sobotu (2. 3.) se uskuteční v prostorách Kina Beseda Cestovatelský festival Kolem světa. Cestovatelé a fotografové vás zavedou do různých koutů světa a povypráví vlastní zážitky.

0

Před 3 týdny REGIONPLZEN.CZ

Nová pohádka Divadla Alfa vypráví O štěstí a neštěstí

Štěstí smůla, obojího fůra – říká moudrý děda v nové inscenaci Divadla ALFA. Tvůrci tentokrát zpracovali prastarý příběh o tom, že bychom se neměli vymlouvat na minulost a trpně čekat nebo se trápit tím, co přinese budoucnost.

0

Před 3 týdny REGIONPLZEN.CZ

Do Plzně v březnu zamíří festival Jeden svět

Festival Jeden svět každoročně přináší do kin desítky filmů, jejichž témata hýbou společností. Na současné dění okolo nás, kdy je třeba o stavu lidských práv s ještě větším úsilím než dříve, reaguje ve svém programu i Jeden svět.

0

Před 3 týdny REGIONPLZEN.CZ

Do Prazdroje zavítalo loni víc turistů. Letos bude lákat také na Smetanu

Na návštěvu do pivovaru Plzeňský Prazdroj zavítalo loni 530 tisíc turistů. To je o 13 procent více než v předchozím roce.

0

Před 3 týdny REGIONPLZEN.CZ

Masopustní tip: Tradiční zabijačka v Plzeňském Prazdroji

Zabijačkové speciality v kombinaci se skvěle načepovaným pivem Pilsner Urquell přímo od zdroje – to je ten nejlepší recept na dobrou náladu.

0

Před 4 týdny REGIONPLZEN.CZ

Klatovská 19 nabídne zážitkové muzeum osvobození i Loosovy interiéry

Plzeň zrekonstruuje chátrající budovu na Klatovské 19, jejíž součástí jsou i architektonicky cenné interiéry od Adolfa Loose. Do objektu, který je prázdný od roku 2002, přestěhuje Patton Memorial Pilsen.

0

Před 4 týdny REGIONPLZEN.CZ

Filmové večery v muzeu zvou na Quo Vadis, Aida?

Západočeské muzeum v Plzni láká na zajímavou nabídku filmů, které v multikinech běžně neuvidíte. Přidanou hodnotou filmových večerů jsou moderované diskuse Petrem Vaďurou, které následují po každé projekci.

0

Před 4 týdny REGIONPLZEN.CZ

Hudební ceny Orfeus mají své nové laureáty

V sobotu 10. února byly na plese Nadace 700 let města Plzně v Měšťanské besedě slavnostně předány ceny Plzeňský Orfeus a Plzeňský Orfeus junior za rok 2023.

0

Před 4 týdny REGIONPLZEN.CZ

Unikátní plzeňské historické podzemí je opět přístupné

Únorové dny s nevyzpytatelným počasím zatím k procházkám přírodou moc nelákají, tak co se radši projít pod zemí? Plzeňské historické podzemí je po lednové technické odstávce od února opět otevřené každý den od 10 do 18 hodin.

0

Před měsícem REGIONPLZEN.CZ

Expedice Z101: Cesta po Africe ve fotografiích i filmu o vodě

Expedice Z101, jejímž hlavním představitelem je Tomáš Vaňourek, vyrazila do Afriky v dubnu 2021. Po třech letech putování po „černém“ kontinentu nasbírala nepřeberné množství zážitků fotografií i video záběrů.

4

Před měsícem REGIONPLZEN.CZ
Renault Clio