11 skvělých knih o investování pro začátečníky

Chcete být v investování chytřejší? Podívejte se na některé z těchto knih, pokud rozumíte anglicky, protože některé z těchto knih nejsou k dispozici v češtině.

Jarní servisní akce AUTO CB

The Intelligent Investor: The Definitive Book on Value Investing, napsáno Benjaminem Grahamem

Benjamin Graham je známý jako otec hodnotového investování. Učil Warrena Buffetta, ikonu moderního investování. Jeho kniha stanoví rámec pro hodnocení hodnoty podniku na základě finanční hodnoty, nikoli technik krátkodobého obchodování. Graham ve své knize definoval mnoho důležitých investičních pojmů, jako je například "bezpečnostní marže".

A Random Walk Down Wall Street: The Time-Tested Strategy for Successful Investing, napsáno Burtonem Malkielem

Pokud vás Graham učí, jak hodnotit podnik, Burton Malkiel vysvětluje, proč vám to nemusí pomoci. Princetonský ekonom tvrdí, že trhy vykazují efektivitu, protože lidé analyzují hodnotu podniku. (Efektivita znamená, že cena akcií společnosti odráží její aktuální hodnotu a její cena se změní, když nové informace změní hodnotu podniku). Malkiel doporučuje vydělávat na výnosu trhu, místo aby ho překonával, což podle něj přesvědčivě dokazuje.

The Little Book of Common Sense Investing: The Only Way to Guarantee Your Fair Share of Stock Market Returns, napsáno Johnem Boglem

Investiční ikona John Bogle zemřel 16. ledna 2019, ale zanechal po sobě působivý odkaz: způsobil revoluci v odvětví podílových fondů a byl neúnavným obhájcem investorů. Byl průkopníkem indexových fondů, které investorům umožnily získat diverzifikovanou expozici na akciovém trhu s velmi nízkými náklady, což jim pomohlo udržet více těžce vydělaných peněz v kapsách. Jeho kniha vysvětluje, proč nízké poplatky významně ovlivňují výnosy. Zabývá se také tématy, jako je mean-reversion a daňové náklady.

The Essays of Warren Buffett: Lessons for Corporate America, napsáno Warrenem Buffettem

Mnozí považují Warrena Buffetta za nejlepšího investora současnosti. Proslavil se jako generální ředitel společnosti Berkshire Hathaway, kterou zastává již více než 50 let. Společnost Berkshire Hathaway investuje do vysoce kvalitních podniků se silným růstovým potenciálem. Buffett však takové společnosti nakupuje pouze tehdy, když se prodávají s atraktivní bezpečnostní marží (klobouk dolů před jeho učitelem Benjaminem Grahamem). To z Buffetta dělá extrémního sběratele akcií. Za jeho vlády růst společnosti Berkshire Hathaway výrazně překonal růst indexu S&P 500, což svědčí o úspěšnosti jeho přístupu.

Tato kniha byla také vybrána jako kniha pro obchodníky přední platformou pro hodnocení obchodníků trusted-broker-reviews.com v roce 2021.

The Bogleheads' Guide to Investing, napsáno Taylorem Larimorem, Mel Lindauerovou, a Michaelem LeBoeufem 

Rady zakladatele skupiny Vanguard Group Johna Boglea jsou obsaženy v tomto komplexním průvodci pro investory všech úrovní zkušeností. Kniha je rozdělena do 23 krátkých, odlehčených kapitol a obsahuje praktické rady a zkoumá mnoho aspektů investování, od toho, jak si vybrat finanční životní styl, který vám vyhovuje, až po to, jak vyvážit své emoce, abyste své investice skutečně ovládli. Tato příručka také poskytuje externí zdroje a další informace pro čtenáře, kteří se chtějí hlouběji ponořit do některého z témat, kterým se dlouholetí Bogleheads věnují.

I Will Teach You to Be Rich, napsáno Ramitem Sethim

Poradce a autor bestsellerů deníku The New York Times Ramit Sethi představuje šestitýdenní program pro mladé lidi ve věku 20 až 35 let, v němž se naučí čtyři pilíře osobních financí - bankovnictví, spoření, rozpočet a investování. Sethi se s vámi podělí o své strategie, jak se zbavit studentských půjček a dluhů, jak najít rovnováhu mezi měsíčními úsporami a výdaji a jak se připravit na koupi domu nebo auta. V nejnovějším vydání připojuje příběhy čtenářů a poznatky o psychologii investování. Sethi se snaží investorům ukázat, jak realizovat investice, které rostou spolu s nimi a jejich cíli, a jak mohou utrácet peníze za věci, které chtějí, aniž by se cítili provinile. 

Thinking, Fast and Slow, napsal Danielem Kahnemanem

Tato kniha se zabývá finančním plánováním a rozhodováním z psychologického hlediska. Jak naše předsudky a chyby ovlivňují naše finanční plány a úsudek o akciovém trhu? Odpověď na tuto otázku hledá psycholog a ekonom Daniel Kahneman, který zkoumá, jak fungují dva systémy dohromady. "Systém 1" je rychlý, instinktivní a emocionální, zatímco "systém 2" je pomalý, rozvážný a logický.

Fooled by Randomness: The Hidden Role of Chance in Life and in the Markets, napsáno Nassimem Nicholasem Talebem

Je to další kniha, která se zabývá tím, jak naše emoce a zkušenosti z minulosti ovlivňují naše životní rozhodnutí, zejména ta finanční. Nassim Nicholas Taleb se také zaměřuje na náhodnost. Je přesvědčen, že lidé hledají nebo vymýšlejí vysvětlení, i když žádná neexistují, a zdůrazňuje, že někdy se věci prostě dějí. Hledání těchto vysvětlení pak ovlivňuje naše finanční rozhodnutí a může formovat určité návyky.

The Most Important Thing: Uncommon Sense for the Thoughtful Investor, napsáno Howardem Marksem

Předseda představenstva a spoluzakladatel společnosti Oaktree Capital Management Howard Marks se s vámi podělí o svou cestu k řízení investic a na základě svých zkušeností osvětlí, co se dnes děje na akciovém trhu. Marks vyzývá čtenáře, aby se bránili následování davu a místo toho investovali s kritičtějším a opačným přístupem. 

The Intelligent Investor, napsáno Benjaminem Grahamem, Jason Zweig (Přispěvatel), Warren Buffett (Přispěvatel)

Benjamin Graham, známý jako "otec hodnotového investování", píše o svých strategiích a myšlenkách týkajících se hodnotového investování a nabízí rady, jak dosáhnout finančních cílů. Jeho investiční přístup inspiroval jednoho z nejznámějších investorů současnosti, Warrena Buffetta. Tato kniha je považována za jednu z nejdůležitějších knih o hodnotovém investování a Graham v ní čtenářům připomíná, aby se nenechali strhnout každým zvratem na akciovém trhu.

If You Can: How Millennials Can Get Rich Slowly, napsáno Williamem Bernsteinem

Finanční teoretik a neurolog William Bernstein se v této mimořádně krátké padesátistránkové knize věnuje financím jednoduše. Učí naprosté základy, které mladým lidem pomohou správně vykročit s jejich investicemi a penzijními plány.

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.05.2022 12:20



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka