163 řidičů v kraji překročilo ve středu povolenou rychlost

Policisté kontrolovali ve středu dodržování rychlostních limitů na místech, která určili s ohledem na jejich rizikovost a svými tipy na měřené úseky mohla přispět i veřejnost.

Cílená propagace v Plzni

Akce s názvem Speed maraton je dopravně bezpečnostní akce pořádaná organizací ROADPOL a koná se každoročně v rámci celé Evropy. Na základě tipů veřejnosti, která mohla vyjádřit své požadavky na úseky, kde by bylo vhodné měřit rychlost vozidel, a rizikový míst natipovaných policisty bylo vybráno celkem 70 stanovišť v rámci Plzeňského kraje.

Skoro šest desítek dopravních policistů zkontrolovalo během dne celkem 368 vozidel a u 206 řidičů zjistili přestupkové jednání. V 196 případech policisté přestupek vyřešili příkazem na místě a 10 přestupků oznámili správnímu orgánu k dalšímu projednání.

Celkem 163 řidičů překročilo povolenou rychlost v měřeném úseku, tito řidiči byli v 157 případech vyřešeni příkazem na místěn a v 6 oznámeni. Čtyři řidiči při jízdě telefonovali, dva nebyli připoutáni bezpečnostním pásem a jeden řidič měl pozitivní test na drogy. Příznivým výsledkem bylo to, že žádný z kontrolovaných řidičů neusedl za volant pod vlivem alkoholu. Čtyři vozidla byla v nevyhovujícím technickém stavu a stejný počet překročil povolenou hmotnost vozidla. V pěti případech řidiči jeli po dálnici bez platné dálniční známky.

Na Klatovsku bylo osm stanovišť a jednalo se o menší obce (Švihov, Myslovice, Kolinec, Nýrsko, Špičák, Železná Ruda, Horažďovice, Uhliště). Na Tachovsku z celkového počtu jedenácti stanovišť byli čtyři přímo v Tachově, dále pak Částkov, Pernolec, Úšava, Přimda, Holestřevy, Zadní Chodov, Slavice. Plzeň- venkov s dvaadvaceti stanovišti představovalo území s nejvíce kontrolními místy (Vejprnice, Nýřany, Heřmanova Huť, Chotíkov, Všeruby, Úněšov, Záluží, Třemošná, Zruč-Senec, Horní Bříza, Chotěšov, Stod, Střelice, Robčice, Týniště, Chlum, Oselce, Kasejovice, Vlkov, Spálené Pořičí na dvou místech, Radošice). Na Domažlicku se měřilo na sedmi místech (Babylon, Vránov, Petrovice, 2x Domažlice, Brnířov, Horšovský Týn). Území Rokycan bylo pokryto celkem 12 stanovišti (2x Rokycany, Strašice, Dobřív, 2x Mirošov, Hrádek, Svojkovice, Bezděkov, Radnice, Zbiroh, Holoubkov) a v rámci Městského ředitelství Plzeň se měřilo na 8 stanovištích z toho 5x v Plzni, Losiná, Šťáhlavy. Dále k akci připadly dva měřené úseky dálnice D5.

"Akce Speed maraton ukázala, že ne všichni řidiči dodržují povolenou rychlost, a proto upozorňujeme všechny motoristy, aby respektovali všechna pravidla silničního provozu a sundali nohu z plynu," říká policejní mluvčí Eva Červenková.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
23.04.2021 07:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka