20.3.2017: CHAT s Květuší Sokolovou

PhDr. Květuše Sokolová je vedoucí Odboru kultury Magistrátu města Plzně a členkou řady odborných komisí a porot. Je podepsána po řadou odborných článků a v loňském roce byla jmenována členkou Ředitelské rady Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu (NIPOS).

Cílená propagace v Plzni

PhDr. Květuše Sokolová, vedoucí Odboru kultury Magistrátu města Plzně

Květuše Sokolová se narodila 2. ledna 1973 a je matkou dvou dětí. Je absolventkou Gymnázia v Rokycanech a pomaturitního studia cestovního ruchu na Obchodní akademii v Karlových Varech, kde získala průvodcovské osvědčení. Dále se věnovala studiu oboru kulturologie a slavistiky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a v rámci jednoletého studia jihoslovanských kultur pro cizince byla byla studentkou Filozofické fakulty Univerzity Zagreb. Dříve pracovala v privátní sféře v oblasti kultury – produkce a marketing velkých festivalů, kulturních a společenských akcí, zastupování a management známých českých hudebních interpretů a praxe v hudebním vydavatelství.

Od roku 2002 pracuje na Odboru kultury Magistrátu města Plzně, od září 2012 na pozici vedoucí odboru. Je členkou odborných komisí a porot, autorkou odborných článků a v roce 2016 byla jmenována členkou Ředitelské rady Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu (NIPOS).

Mezi její zájmy patří historie, umění, gastronomie, cestování a jihoslovanské kultury (zaměření na fenomén Dubrovnické republiky).

Fotogalerie

Komentáře

  • Před 7 roky

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat na budoucnost kulturního domu Peklo. Počítá město s nějakou rekonstrukcí? A kdo v něm pak bude zajišťovat kulturní program? Nyní je kulturní využiití domu tristní :-( Děkuji za odpověď.

    • Před 7 roky

      Dobrý den,
      ano, rekonstrukce KD Peklo je v současné době projednávána vedením města Plzně. Tento kulturní objekt provozuje nyní společnost Plzeň 2015, zapsaný ústav.

  • Před 7 roky

    Co jste letos říkala na BLIK BLIK a jak se na něm podílelo město?

    • Před 7 roky

      Dobrý den,
      ano, navštívila jsem akci v pátek a byla jsem mile překvapena její vysokou návštěvností. Festival světla BLIK BLIK je podporován statutárním městem Plzeň v rámci čtyřleté dotace.

  • Před 7 roky

    Jak dopadlo financování Plzně města kultury? Co městu z investic zůstalo do budoucna?

    • Před 7 roky

      Výsledek financování - v jakém smyslu? Z investičních akcí je možné jmenovat ty, které veřejnosti budou sloužit i po r. 2015 nadále, např. stavbu Nového divadla, revitalizaci veřejných prostranství či rekonstrukci Lochotínského amfiteátru.

  • Před 7 roky

    Proč se město v roce 2015 zdráhalo výrazněji podpořit Divadlo pod lampou? Díky za odpověď.

    • Před 7 roky

      Dobrý den,
      statutární město Plzeň i nadále podporuje celoroční činnost Divadla pod lampou, obecně prospěšné společnosti. Odborná komise tehdy doporučila zlepšení v několika oblastech, např. větší míru propagace na sociálních sítích. Máme radost, že Divadlo pod lampou tato doporučení začalo naplňovat...

  • Před 7 roky

    Dobrý den. Která divadla město podporuje? a kdo financuje Finále?

    • Před 7 roky

      Hezké poledne,
      statutární město Plzeň podporuje činnost dvou příspěvkových organizací v oblasti divadla - Divadlo Josefa Kajetána Tyla a Divadlo Alfa. Dále v rámci čtyřletého dotačního programu 2016-2019 podporuje např. Mezinárodní festival DIVADLO, celoroční činnost Divadla Dialog, Divadelní léto pod plzeňským nebem či divadelní aktivity v rámci Moving station. Město nezapomíná ani na menší divadélka a pravidelně je podporuje v rámci jednoletých dotací, každoročně např. Divadlo V Boudě či Loutkové divadlo Špalíček.

      • Před 7 roky

        A co se týče Festivalu Finále Plzeň, v rámci Čtyřletého dotačního programu na podporu festivalu Finále Plzeň na období 2016-2019 získala čtyřletou dotaci společnost Film servis Plzeň s. r. o. V loňském roce tato společnost realizovala první ročník akce ve své produkci, letos si připomínáme 30. výročí festivalu Finále.

  • Před 7 roky

    Může to být kolektiv? Tak pak bych dal Českou píseň.

    • Před 7 roky

      Dobrý den,
      ano, samozřejmě, dle Statutu Umělecké ceny města Plzně může být ocenění uděleno jednotlivci i kolektivu. Zašlete svou nominaci do 31. 3. 2017 na odbor kultury...

  • Před 7 roky

    Dobrý den, nebylo by vhodnější, aby tipy na nominaci dávala odborná rada (zástupci divadel, filharmonie, galerií, univerzity, konzervatoře...) + akademie laureátů? Přeji šťastnou ruku při výběru. KL

    • Před 7 roky

      Dobrý den,
      nominace může zasílat kdokoliv z řad laické i odborné veřejnosti, pravidelně tak jsou zasílány nominace v jednotlivých kategoriích i významnými kulturními institucemi, neziskovým sektorem atd. Jsme mile překvapeni, že právě ze strany občanů jsou často zasílány velmi zajímavé a erudované nominace.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka