22. ZŠ v Doubravce se dočkala úpravy prostoru před hlavním vchodem

Prostor před hlavním vchodem do 22. základní školy prochází celkovou revitalizací. Součástí projektu je také úprava hlavního vchodu, který bude nově zastřešen.

Cílená propagace v Plzni

Prostor před školou bude nabízet nové chodníky, posezení, možnost cvičení a chybět nebudou ani okrasné stromy, keře a záhony. Náklady se vyšplhají na více než 13 milionů korun. Práce by měly být dokončeny v srpnu. Na tyto stavební úpravy naváže Správa veřejného statku města Plzně úpravou přilehlého chodníku a zastávek trolejbusu. 

„Mám velkou radost, že se nám podařilo navázat dobrou spolupráci se základními školami na Čtyřce a můžeme jim pomáhat například při investičních akcích.  Právě na revitalizaci předprostoru školy se finančně podílí obvod i škola. V rámci této spolupráce poskytla 22. základní škola na rekonstrukci 2 miliony korun,“ říká starosta čtvrtého plzeňského obvodu Tomáš Soukup.  V první etapě výstavby bude upraven prostor pro čekání dětí, kde vzniknou místa k sezení s dřevěnými sedáky. Bude upravena terasa, socha zůstane zachována a přibydou atypické betonové lavice se sedáky. V prostoru před školou budou také umístěny sestavy sportovních prvků pro starší děti, vzniknou nové chodníky a nezapomnělo se ani na nové osvětlení. Součástí revitalizace je také výsadba nových stromů, keřů, živého plotu a záhonů s trvalkami. „Kromě toho, že zde vzniknou nové herní prvky, workoutový prvek, terasové posezení, tak se udělá nový přístup do školy, který bude zahrnovat nový přístřešek, schodiště a nový bezbariérový vstup,“ popisuje místostarosta MO Plzeň Ing. Zdeněk Mádr. Právě rekonstrukce vstupního prostoru do školy je hlavní součástí druhé etapy revitalizace. Přístřešek u hlavního vchodu je navržen ve tvaru nepravidelného L s ocelovou konstrukcí a takzvanou pultovou střechou. Po rekonstrukci vodovodu bude Správa veřejného statku města Plzně pokračovat v pracích úpravou chodníku podél ulice Na Dlouhých a úpravou dělícího ostrůvku a trolejbusových zastávek. 

Městský obvod Plzeň 4 připravuje další společnou investiční akci, která je bude tentokrát zaměřená na rozvoj sportovišť. V následujícím roce by mělo být ve 14. základní škole vybudováno hřiště na beachvolejbal a streetball.   

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.05.2023 14:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka