Adventní koncerty přinesly Sdružení Exodus 2,5 milionu

2,5 milionu korun pro plzeňské Sdružení občanů Exodus, jež pomáhá lidem se zdravotním postižením, přinesly loňské Adventní koncerty České televize.

Cílená propagace v Plzni

Stejnou částku vybranou díky čtyřem koncertům obdrží ještě tři neziskové organizace z dalších regionů.

Na účtu Adventních koncertů České televize je přes 10,3 milionu korun vybraných formou dárcovských sms, telefonicky při přenosech či prostřednictvím online plateb. Loňský ročník je tak druhým nejúspěšnějším v celé devětadvacetileté historii sbírky. Hranici deseti milionů korun se navíc podařilo překonat teprve potřetí.

Po finálním uzavření sbírky si peněžní dary mezi sebou rovnoměrně rozdělí čtyři neziskové organizace. Více než 2,5 milionu korun tak obdrží nejen Sdružení občanů Exodus, které pomáhá zdravotně postiženým z Plzeňska, ale i pražská organizace Kaleidoskop věnující se lidem s poruchou osobnosti, zlínská Naděje, jež poskytuje služby seniorům a pacientům s Alzheimerovou nemocí a olomoucký spolek Jdeme autistům naproti, který nabízí poradenství rodinám s dětmi s poruchou autistického spektra.

Adventní koncerty České televize pomáhají již od roku 1990 realizovat projekty neziskových organizací ve všech regionech České republiky. Od svého vzniku sbírka pomohla 120 neziskovým organizacím a rozdělila přes 217 milionů korun.

Organizace, které mají zájem o zařazení do jubilejního třicátého ročníku Adventních koncertů ČT, mohou své žádosti posílat písemně nebo elektronicky do konce dubna letošního roku. Informace naleznou na webu České televize.

 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka