Akademici v infarktovém závěru přehráli pražskou Techniku a postupují do semifinále!

Po nedělní úvodní výhře na domácím ledě nedokázali Akademici stvrdit postup v úterý na ledě soupeře, a tak přišlo na řadu třetí rozhodující čtvrtfinále znovu na plzeňském ledě.

Cílená propagace v Plzni

Čtvrtfinále začali lépe hosté, kteří se ujali vedení 1:0. Chvíli na to však vyrovnal Martin Muchka střelou od modré. V polovině zápasu došlo k nepříjemné srážce domácího kapitána Faschingbauera s vrátky na střídačce hostí. Domácí kapitán byl převezen do nemocnice a Technika využila šoku Akademiků a vstřelila dva rychlé góly. Akademici však ještě 7 sekund před koncem druhé třetiny dokázali zmírnit dvoubrankový náskok hostí a snížit na 3:2. Ve třetí třetině už to byla hra na jednu branku, která vyústila ve vyrovnávací branku Akademiků, kterou necelé 2 minuty před koncem vstřelil Patrik Pondělík a poslal tak celé utkání do prodloužení. To o vítězi nerozhodlo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy, které měly jediného úspěšného exekutora. Tím byl Petr Mainer, který rozhodl o historickém postupu Akademiků do semifinále univerzitní soutěže.

V tom se plzeňští studenti utkají s Univerzitou Mateja Bela z Banské Bystrice, která skončila v základní části na druhém místě. Oba celky se utkaly v sezóně dvakrát a pokaždé se radoval domácí tým. V Banské Bystrici prohráli Akademici 6:2 a na domácím ledě přestříleli slovenské kolegy 8:6. Favoritem semifinálové série hrané na 2 vítězná utkání budou určitě hráči UMB, kteří mají na svém kontě už bronzovou a stříbrnou medaili z předchozích ročníků a letos chtějí přidat kov nejcennější.

Celá série odstartuje v pondělí v 19:45 na ledě plzeňské Kooperativa Arény. Druhý a případný třetí rozhodující zápas sehrají oba celky ve čtvrtek, případně v pátek na východě Slovenska.

Vrchol sezóny univerzitního hokeje je tu a vy byste u toho neměli chybět!

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka