Aleš Petráš aspiruje na titul Železný herec Spolku Kašpar. Hraje ve všech letošních open air představeních na hradě Kašperk

Osmadvacetiletý Aleš Petráš vytvoří, pokud to počasí dovolí, nový rekord v rámci Spolku Kašpar. Jako jediný z herců je obsazen do všech tří inscenací, které Kašpar letos uvádí na hradě Kašperk.

Cílená propagace v Plzni

Ve zvlášť drsných šumavských podmínkách odehraje celkem devět představení v řadě. Ztvárňuje Parise v Romeovi a Julii, Roderiga v Othellovi a čtyři role v Cyranovi. Nyní je v polovině, Spolek Kašpar hraje na Kašperku až do neděle 8. 8., na programu je ještě Cyrano (ve středu a čtvrtek) a Othello (pátek, sobota, neděle).

“Kašperk je událost v mém diáři, na kterou se každoročně těším! Miluju hraní na openairech. Nenahraditelná atmosféra hradu Kašperk dodává naším inscenacím zvláštní kouzlo,” říká Aleš Petráš . “Devět představení za sebou se můžezdát náročných, ale já si Kašperské hory užívám. Celý den se prochazíte po lesích, koupete se v řece čerpáte energii z přirody, večer odehrajete představení a ještě vám zbyde čas na pivo s přateli - to je prostě práce snů!"

Aleš Petráš (1988) svou první velkou roli ztvárnil ještě při studiích na scéně Zlínského divadla, kde nastudoval postavu Františka v Hrubínově „Romanci pro křídlovku“ (režie J. Nvota). Hned po absolutoriu v roce 2012 se stal členem divadelního spolku Kašpar v divadle v Celetné, se kterým spolupracuje dodnes. Také krátce působil na scéně Městského divadla v Mostě (2012-2013), kde ztvárnil svou nejoblíbenější a nejvýznamnější roli R. P. McMurphyho v inscenaci „Přelet nad kukaččím hnízdem“, za kterou byl oceněn Cenou diváka za nejlepší herecký mužský výkon sezony 2013. Do role McMurphyho byl obsazen ve svých 24 letech režisérem Pavlem Khekem. Od ledna 2014 přijal angažmá v Městském divadle v Mladé Boleslavi.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.08.2016 17:06



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka