Alkohol, elektronika. Parta kradla v plzeňských nákupních centrech

Policejní komisařka zahájila trestní stíhání čtyř mužů ve věku 30, 37, 37 a 40 let, které obvinila ze spáchání přečinu krádeže spáchaného ve formě spolupachatelství.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jeden z obviněných mužů se na krádežích podílel účastenstvím ve formě pomoci, kdy pachatelům při útěku z nákupního centra otevřel vstupní dveře na fotobuňku a poskytl jim vozidlo, které poté řídil, když z místa všichni odjeli i s odcizeným zbožím.

Nejvíce protiprávního jednání majetkového charakteru mají na svědomí první dva z obviněných mužů. Ti kradli na různých místech Plzně. „Navštěvovali“ převážně nákupní centra, a to jak v otevírací, tak po zavírací době.  Odcizili přes 30 lahví alkoholu, 60 kusů balení oříšků, různé spotřební zboží a elektroniku, kdy se jednalo o 17 mobilních telefonů a 8 notebooků. V jednom případě si dokonce z nákupního centra odnesli charitativní kasičku. Tu následně poškodili a odhodili do lesního porostu. Při jedné z krádeží byli oba muži zadrženi pracovníkem ostrahy, kterého poté fyzicky napadli a z místa utekli. Naštěstí ho vážně nezranili. Během tří měsíců odcizili zboží v celkové hodnotě přes 300 tisíc korun. Většinu odcizených věcí prodali a utržené peníze použili pro svou vlastní potřebu.

Díky operativní činnosti, osobní a místní znalosti a na základě zajištěných a vyhodnocených stop, se podařilo muže vypátrat a usvědčit. V oblasti majetkové trestné činnosti se nejedná o žádné nováčky. Tři z nich byli již v minulosti za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzeni. V současné době jsou dva z obviněných mužů stíháni vazebně, ostatní na svobodě.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 11.10.2023 07:04



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka