Ambulanci Psychiatrické nemocnice v Dobřanech najdou pacienti v Černicích

Ambulance Psychiatrické nemocnice v Dobřanech se z Polikliniky Bory v Plzni přestěhuje do Černic. Pacienti ji najdou v budově Genetiky Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Nové prostory poskytnou dětem i dospělým komfortní a diskrétní prostředí pro potřebnou péči včetně psychoterapie.
Psychiatrická nemocnice v Dobřanech (PNvD) zahájí v pondělí 4. dubna 2022 provoz své psychiatrické ambulance na nové adrese v Plzni. Pacienti ji najdou v sídle Genetiky Plzeň, s.r.o. v Parkové ulici v Černicích poblíž Obchodního centra Olympia. V nových prostorách bude nabízet široké spektrum psychiatrické péče pro děti i dospělé. Ambulance dosud sídlila v Poliklinice Bory v Čechově ulici.

Ambulance se stěhuje do zcela nových a moderně vybavených prostor. „Pacientům poskytne vyšší komfort, zejména diskrétnost a vhodné prostředí pro prováděnou péči včetně psychoterapie,“ uvádí ředitel PNvD prim. MUDr. Petr Žižka. Motivací je snaha o zlepšení kvality poskytované péče. Ambulance bude nabízet široké spektrum psychiatrické péče (dětská a dorostová psychiatrie, psychiatrie, gerontopsychiatrie, léčba závislostí, částečně sexuologie).
Odborníci z PNvD budou v nových prostorách pokračovat v poskytování klinickopsychologické péče pro děti i dospělé. „Vzhledem k tomu, že všichni naši kliničtí psychologové mají velké zkušenosti s prací s pacienty z psychiatrických lůžkových zařízení, nabízíme některé úzce specializované druhy péče. Například pracujeme s dětskými i dospělými pacienty, kteří trpí vážnými typy psychických poruch, jsou po sebevražedných pokusech a podobně. Usilujeme u nich ve vzájemné spolupráci s kolegy – lékaři o stabilizační terapeutickou péči,“ sděluje náměstkyně pro lidské zdroje, vědu a vzdělávání PhDr. Karolína Malá.

Nové pracoviště v Plzni-Černicích disponuje tzv. vyššími specialisty v oboru dětské klinické psychologie a je také technicky plně vybaveno pro diagnostiku vývojových poruch od útlého věku. „Velice častou klientelou ambulancí dětské klinické psychologie jsou pak děti batolecího věku, u nichž je na základě screeningu u praktických lékařů pro děti a dorost podezření na vážnější odchylky psychického vývoje – mentální opožďování, vážnější vývojové poruchy řeči, poruchy autistického spektra a další. Dá se říci, že vývojová diagnostika a péče o děti do tří let patří nejen v našem regionu, ale i celorepublikově k úzkoprofilovým. Proto jsme rádi, že můžeme uvedené praktickým dětským lékařům, ale i ambulantním specialistům v kvalitní a profesionální podobě nabízet, byť se ani my nevyhneme současné velké bolesti ambulantní klinickopsychologické péče, jíž jsou dlouhé objednací doby,“ dodává Karolína Malá.
PNvD počítá rovněž s tím, že i na nových ambulantních pracovištích bude realizovat předatestační výuku v oborech klinická i dětská klinická psychologie.

PNvD provozuje ambulantní psychiatrickou a psychologickou péči v Plzni už od roku 1995. Další ambulanci provozuje v Přešticích.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka