Annín a Mouřenec pořádají sklářskou pouť, koncerty i večer pro Emila Kintzla

Kostel sv. Mořice na Mouřenci v šumavském Anníně zve na dva koncerty, na další pak láká sklářská kaple/hrobka nad sklárnou.

Cílená propagace v Plzni

1) V pátek 22. července od 19:30 h vystoupí v kostele na Mouřenci skvělá BÁRA BASIKOVÁ s klavírním doprovodem prof. Luboše Přibyla. Koncertem začne VII. sklářská anenská pouť v Anníně. Vstupenky si můžete pohodlně zajistit na www.sirkus.cz nebo osobně v kině Sušice nebo v infocentru v Hartmanicích. Cena je jednotná a vychází z nákladů a míst v kostele. Zbylé vstupenky budeme prodávat před koncertem. Několik málo míst bude i ke stání v zadní části kostela. Nicméně vše bude záviset na tom, jak moc místa vzadu zbyde. Přijďte si užít skvělý koncert! Od 22 hodin pak Mouřenec nabídne i noční prohlídku s písničkářem Toníkem Jelínkem.

 

2) Ve čtvrtek 28. července od 20 h přijedou do kostela na Mouřenci legendární folkoví NEZMAŘI. Předprodej běží na www.sirkus.cz. Fyzicky je možné si vstupenky koupit v kině v Sušici nebo v infocentru v Hartmanicích. Zbylé vstupenky budou k dostání na místě před koncertem. I tady je cena jednotná a vychází z nákladů a míst v kostele. Opět bude několik málo míst ke stání, dle kapacity zadní části kostela.

 

3) Úplně první bude ale už příští úterý 19. července od 20 hodin koncert v kapli s hrobkou rodiny Schmid v Anníně nad sklárnou (žlutobílá kaple). Při svíčkách zde zahraje na keltskou harfu baladu Scarborough fair a jiné - irské a skotské - písně skvělý muzikant SEAN BARRY. Sean doprovází na koncertech Lenku Filipovou, hraje ale i Janem Hrubým, Vladimírem Mertou, Ondřejem Fenclem a dalšími. Vstupenky budou k dostání na místě za 190 korun. Koncert bude i oficiálním zpřístupněním Annínské klenotnice ve věži kaple. V klenotnici budou nově uložené skleněné korunovační klenoty sklářské královny Annínska.

 

4) Spolek Přátelé Mouřence zve také na zcela mimořádný večer, který věnují svému a třeba i vašemu příteli Emilu Kintzlovi. V neděli 24. července se v 17 hodin sejdeme u křížku u mostu v Anníně. Tento křížek pan Kintzl před 3 lety obnovil. Zde zazní několik písní a pak se přítomní vydají do kostela na Mouřenci, kde od 18 hodin promluví Kintzlův kamarád a kolega ze seriálu Zmizelá Šumava Jeňýček Fischer. Poté písničkář Miroslav Paleček (z dua Paleček Janík) zazpívá písně Jaroslava Ježka, které měl pan Kintzl moc rád. Zazní i zhudebněné básně Jaroslava Seiferta i několik Palečkových autorských písní.

 

5) Annínská pouť se bude konat od 22. do 24. července, běží i prázdninové prohlídky v kostele na Mouřenci.

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 16.07.2022 17:02



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka