Annín zve na sklářskou pouť i do kostela na Mouřenci

Annín hostí VI. sklářskou anenskou pout. Zapojí se do ní dílčími akcemi i kostel sv. Mořice na Mouřenci nad Annínem.

Cílená propagace v Plzni

Pouť začíná v pátek  ve 20 hodin v kostele na Mouřenci, a to setkáním s šumavskou legendou Emilem Kintzlem. Jeho vyprávění doplní písničkami Toník Yetti Jelínek. Šumavský večer proběhne za aktuálně platných opatření. Tedy respirátory a další vyžadované s sebou.

V pátek, v sobotu i v neděli Mouřenec pozve na denní i noční prohlídky. Termíny jsou na přiloženém plakátu. Opět platí, že na prohlídky chodí vždy max. 9 lidí najednou. V tomto případě není vyžadováno potvrzení o bezinfekčnosti. Místa je možné si rezervovat na tel. 731692703.

V neděli bude na Mouřenci už tradiční tečka za annínskou poutí. "V podstatě začne ale už setkáním u nového křížku u annínského mostu (v 17:45) a odsud se odebereme do kostela na Mouřenci, kde od 18:30 zazpívá a zahraje pro radost lidové a další písničky Lenka Němečková," zve za pořadatelem Lukáš Milota. Annínská sklářská královna Ludmila uloží opět do kostela korunovační klenoty. "Výtěžek z dobrovolného vstupného z tohoto setkání věnujeme farnosti Moravská Nová Ves, která utrpěla škody při červnovém tornádu. Buď přímo pošleme na účet peníze nebo nakoupíme po dohodě se správcem farnosti potřebné věci do farnosti," dodává Milota.

Pořádající SDH Dlouhá Ves a další členové přípraveného týmu prosí všechny zájemce o účast na VI. sklářské anenské pouti, aby při vstupu respektovali platná protiepidemická opatření, aby slavnost byla nejen hezká, ale především pro všechny bezpečná. Kdo platné podmínky nesplňuje, ať raději svoji účast odloží.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka