Annínsko žije. Nejen hudbou nebo bábovkovou soutěží

V šumavském Anníně a okolí o víkendu zazpívají Tomáš Linka nebo Marien. V údolí u Otavy bude také soutěž o nejlepší bábovku.

Jarní servisní akce AUTO CB

Annínsko žije! Takové je motto, se kterým vstupuje do nadcházejícího víkendu šumavská vesnice Annín a její okolí. Organizátoři akcí z tamních spolků nebo skláři chtějí návštěvníky tohoto údolí u řeky Otavy přesvědčit, že stojí za to do Annína a okolních vesnic přijet. Připravili proto několik koncertů, prohlídky skláren, muzeí nebo památek.

Programově pestrý víkend na Annínsku začne oficiálně v pátek večer, a to vystoupením legendárního countryového zpěváka a hráče na foukací harmoniku Tomáše Linky a jeho spoluhráčů. Koncert začíná v 19 hodin v annínské stodole na návsi. „Těšit se můžete na hity jako Paní má se má, Chci být vodou na tvůj mlýn nebo na nejslavnější písně Michala Tučného. Tomáš Linka, kterého známe z kapel Fešáci nebo Greenhorns slaví 50 let na scéně a jsem rád, že bude slavit také v Anníně,“ láká na koncert jeho organizátor Lukáš Milota. Součástí večera v annínské stodole bude i II. annínské bábovkobraní, tedy soutěž o nejlepší bábovku. Do poroty usednou moderátor Českého rozhlasu Plzeň Jaroslav Kopejtko, šumavský pamětník Emil Kintzl a floristka Hana Kindelmannová Šebestová. Lidé si můžou prohlédnout také výstavu starých fotek Annína.

Série koncertů pokračuje v sobotu. Ve 14 hodin vystoupí v kostele na Mouřenci nad Annínem folková skupina Marien z Pardubic. „Mouřenec má sám o sobě jedinečnou atmosféru. Moc se těšíme, jak kostel dobarví vokály a písně skupiny Marien. Přijďte, tohle bude hodně výjimečný koncert,“ zve kapelník Víťa Troníček. Hostem bude novinář a moderátor České televize Přemysl Čech. V sobotu večer zve kostel Mouřenec ještě na jeden koncert. Od 19 hodin vystoupí v románsko-gotickém chrámu nad Annínem klatovská skupina Elias. Posluchači se můžou i tentokrát těšit na spirituály a další písně ve vícehlasých úpravách.

Po oba víkendové dny bude možné navštívit sklárnu Annín a její muzeum, v sobotu zve na prohlídky také brusírna s galerií v Rajsku. Od pátku do neděle si zájemci můžou na prohlédnout také muzeum lehkého opevnění, které sídlí v meziválečném bunkru u hlavní silnice, tedy nedaleko lomu a autobusové zastávky Bohdašice.

Dokořán budou také obě památky. Kostel na Mouřenci zve na prázdninové komentované prohlídky, denně od 16:30 hodin a v sobotu i v 11 hodin. Noční prohlídky budou tuto sobotu a neděli od 22 hodin. Kaple se sklářskou hrobkou nad sklárnou v Anníně se otevře v sobotu i v neděli v noci, a to od 21 hodin.

Zázemí turistům můžou poskytnout annínské penziony, hotel nebo kempy. Občerstvit se lidé můžou v restauracích nebo kioscích v kempech v Anníně nebo v Novém Městečku nebo u přírodního koupaliště Ledvina. „Věříme, že každý, kdo k nám o víkendu přijede, si přijde na své a že všem dokážeme, že Annínsko žije!“ dodává organizátor řady akcí na Annínsku Lukáš Milota.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka