Areál základní školy v Domažlicích zdobí nové Oranžové hřiště

Pro více než 900 vlastních žáků a další děti z okolí vybudovala Základní škola Domažlice v ulici Komenského nové hřiště. Děti se tak od školy dočkaly pomyslného dárku k nadcházejícímu vysvědčení, protože otevření hrací plochy proběhlo ještě před začátkem letních prázdnin v úterý 21. června.

Cílená propagace v Plzni

Na výstavbu hřiště přispěla škole Nadace ČEZ částkou 300 tisíc korun.

Oranžové dětské hřiště v areálu základní školy v ulici Komenského vznikalo během prvního pololetí 2016 v rámci projektu nazvaném Pryč s nudou. Zatravněná plocha s několika starými lavičkami a stromy se tak postupně proměnila v zábavný areál pro volné chvíle dětí na čerstvém vzduchu. „Hřiště je tvořené několika herními prvky – sestavou se dvěma domky, šikmou plošinou, houpacím mostem a skluzavkami, houpačkami, gymnastickými průlezkami  i odpočinkovým hnízdem. Samozřejmostí jsou bezpečné dopadové plochy i upravená zeleň v celém areálu,“ uvedl ředitel školy Ivan Rybár.

Hřiště využije zhruba 900 žáků prvního a druhého stupně základní školy i ostatní děti a jejich rodiče z města i okolí k aktivnímu odpočinku a trávení volného času. Žákům školy bude přístupné zejména o přestávkách a v době pobytu ve školní družině. V teplých měsících škola plánuje jeho otevření od 8 do 20 hodin, po zbytek roku bude hřiště zavírat o něco dříve a otevírat v 9 hodin ráno. Potřebných 300 tisíc korun na jeho výstavbu věnovala domažlické škole Nadace ČEZ.

Nadace ČEZ pomáhá městům a obcím po celé České republice budovat Oranžová hřiště již od svého založení v roce 2002. Za tuto dobu podpořila výstavbu téměř 400 hřišť v celkové hodnotě přibližně 300 milionů korun. „Základní škola v Domažlicích je moderní školou, která se kromě kvalitního vzdělání snaží dětem poskytovat dostatek příležitostí k osobnímu rozvoji v sociální, sportovní i kulturní oblasti. Každé místo vhodné k aktivnímu trávení volného času a společným hrám v kolektivu dětí takovému rozvoji napomáhá a jsme rádi, že jsme škole k jeho získání pomohli,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka